Αποτρόπαια πράξη - Άντρας σε ταβέρνα δελέασε γάτα με φαγητό και την έσπρωξε στη θάλασσα

Αποτρόπαια πράξη - Άντρας σε ταβέρνα δελέασε γάτα με φαγητό και την έσπρωξε στη θάλασσα

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος όχι μόνο κακοποίησε το γατάκι, αλλά γελούσε με τους φίλους του και κοινοποίησε την πράξη του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ένα τρομακτικό περιστατικό με κακοποίηση ζώου ήρθε στο φως της δημοσιότητας μιας και ο ίδιος ο δράστης, αφού κακοποίησε μία γάτα και γέλασε με τους φίλους του, δημοσίευσε το σκηνικό και στα social media.

7 ιδέες που θα κάνουν τη γάτα να μη φεύγει από δίπλα σου

Το βίντεο που έγινε viral

Σύμφωνα με το βίντεο, που τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου, καταγράφεται ένας άντρας σε ταβέρνα να δελεάζει με φαγητό μια γάτα και στη συνέχεια να την κλωτσάει με δύναμη και να τη ρίχνει στη θάλασσα.

https://www.instagram.com/p/CdCRxagIH59

Οι καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι ο άνδρας πήγε μαζί με την παρέα του σε ταβέρνα στην Αιδηψό, κορόιδευε το ζώο, έπαιζε με την πείνα του, γελούσε την ώρα που το κλωτσούσε και το έριξε στη θάλασσα.

Η παρέα του, μάλιστα, ακούγεται στο βίντεο να γελά δυνατά, ενώ φαίνεται ότι κανένας δεν τον σταμάτησε από αυτήν την αποτρόπαια πράξη. Μάλιστα, ο δράστης προσπαθεί αμέσως μετά να κάνει ακριβώς το ίδιο και σε άλλη γατούλα.

Η ενημέρωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Το βίντεο τις τελευταίες ώρες αναπαράγεται από φιλοζωικές οργανώσεις και, σύμφωνα με αναφορές, φέρεται να έχει ενημερωθεί και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αφού η δημοσίευση έγινε από το προφίλ του ίδιου του δράστη.

Όπως καταγγέλλει η δημοσιογράφος, Σταματίνα Σταματάκου, μέσα από το προσωπικό της προφίλ στο Facebook: «Ο τύπος στο βίντεο που βλέπετε πήγε μαζί με την παρέα του σε μία ψαροταβέρνα στην Αιδηψό. Στην παρέα υπάρχουν τουλάχιστον τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα που κατά τύχη περπατάνε στα δυο τους πόδια. Στο σημείο βρίσκονταν και δύο αθώες γατούλες που περίμεναν κι αυτές να φάνε λίγο. Ο τύπος, λοιπόν, αντί να ταΐσει ή έστω να αποφύγει ή ακόμη και να διώξει τις γατούλες -αν πούμε ότι τόσο τον ενοχλούσαν τα ανυπεράσπιστα αυτά πλάσματα- τις δελεάζει με ψάρι και καταφέρνει τουλάχιστον τη μία από τις δύο να την κλωτσήσει και τη ρίξει στη θάλασσα! Για την πλάκα του! Κορόιδευε το ζώο, έπαιζε με την πείνα του, γελούσε που το κλώτσησε και το έριξε στη θάλασσα. Η παρέα του ακούγεται ξεκάθαρα στο βίντεο να χασκογελάει ενώ δεν ακούγεται κανένας να τον σταματάει, μάλιστα αποπειράται αμέσως μετά να κάνει ακριβώς το ίδιο και στην άλλη γατούλα. Να δούμε τώρα πώς θα είναι για την πλάκα του να έρθει αντιμέτωπος με τον νέο νόμο που ο βασανισμός και η φόνευση ζώου τιμωρούνται με πρόστιμο έως 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη. Να δούμε αυτός και η παρέα του πώς θα χασκογελάνε και θα βγάζουν story… Ενημέρωσα ήδη την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τόσο τηλεφωνικά όσο μέσω email».

Η παρέμβαση Θεοδωρικάκου

Η αστυνομία, λοιπόν, ήδη κάνει έρευνα για το αποτρόπαιο συμβάν με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, να έχει ήδη ενημερωθεί και, μάλιστα, να έχει επικοινωνήσει με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρικάκος επικοινώνησε με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και του κατέστησε σαφές ότι πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπιστούν, να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη όλοι οι πρωταγωνιστές του αισχρού βίντεο.

Με το θέμα ασχολείται η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, η οποία προσπαθεί να εντοπίσει τον λογαριασμό από τον οποίο ανέβηκε το συγκεκριμένο βίντεο και φυσικά τους άνδρες που απεικονίζονται να κλωτσούν και να πετάνε στη θάλασσα το γατάκι. Με βάση τον νέο νόμο, ο βασανισμός και η θανάτωση ζώου επισείει μέχρι και 10 χρόνια κάθειρξη.