Το κίνημα του «πραγματικά μαζί» σε καλεί να δώσεις επιπλέον αξία στις στιγμές σου

Το κίνημα του «πραγματικά μαζί» σε καλεί να δώσεις επιπλέον αξία στις στιγμές σου

Αλήθεια, πόσο συχνά κοιτάς την οθόνη του κινητού σου ή σκρολάρεις στα social media κάθε μέρα; Άραγε, έχεις δοκιμάσει να ελέγξεις τη δραστηριότητά σου στο Instagram, δηλαδή πόσο χρόνο περνάς καθημερινά βλέποντας post και stories, ακόμη και όταν είσαι μαζί την παρέα ή με την οικογένειά σου;

Αν αναλογιστείς ότι σύμφωνα με έρευνα που έγινε πρόσφατα στην Ελλάδα, ο ημερήσιος μέσος όρος χρόνος χρήσης κινητού αγγίζει τις 4,8 ώρες, τότε πιθανότατα η σχέση σου με το κινητό σου μπορεί να μην είναι τόσο υγιής, όσο πιστεύεις.

Γιατί στα γράφουμε όλα αυτά; Διότι αν παρακολουθείς συχνά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τότε πιθανότατα τις τελευταίες ημέρες θα έχεις παρατηρήσει ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες καλλιτέχνες και influencers σε καλούν να κάνεις κάτι το ανατρεπτικό, αλλά παράλληλα υγιές για την καθημερινότητά σου. Τι είναι αυτό; Το να μην κοιτάς τα post τους, την ώρα που βρίσκεσαι μαζί με τους αγαπημένους σου!

«Αν είσαι με τους ανθρώπους σου, καλύτερα μην κοιτάς αυτό το ποστ…»

Ο Μύρωνας Στρατής, η Τζωρτζίνα Λιώση, ο Δημήτρης Μακαλιάς, η Χρύσα Μιχαλοπούλου, η Πένυ Αγοραστού, ο Γιάννης Αποστολάκης, η Αναστασία Παντούση, ο Σταύρος Σβήγκος, οι TechItSerious και οι Yaba Travellers: Όλοι τους σου λένε να πεις «όχι» στο phubbing.

https://www.instagram.com/p/CeBqg7eKaGW

«Αν είσαι με τους ανθρώπους σου, καλύτερα μην κοιτάς αυτό το ποστ. Εμείς άλλωστε δεν χανόμαστε. Απολαύστε τη στιγμής σας. Όταν είμαστε μαζί, ας είμαστε πραγματικά μαζί», γράφουν και με αυτό ακριβώς το μήνυμα αναδεικνύουν τη σημαντικότητα του «πραγματικά μαζί», που ξεπερνά ακόμη και τις επιταγές των social media και την έννοια των influencers, τουλάχιστον όπως την αντιλαμβανόμασταν μέχρι σήμερα.

Πώς τα στοιχεία για το phubbing μας «αφύπνισαν» όλους ανεξαιρέτως

Το κίνημα του «πραγματικά μαζί» που έχει κατακλύσει το Instagram και έχει συνεπάρει και τους ίδιους τους influencers, βέβαια, δεν είναι τυχαίο. Διότι το τελευταίο διάστημα, όλες και όλοι προβληματιστήκαμε όταν διαβάσαμε τα στοιχεία της έρευνας για το phubbing στην Ελλάδα και όταν παρακολουθήσαμε τη νέα ταινία της ΑΛΦΑ για αυτό το φαινόμενο, που σχετίζεται με το να αγνοούμε κάποιον (για παράδειγμα τον συνομιλητή μας όταν βρισκόμαστε μαζί του), για να δούμε το κινητό μας.

https://www.instagram.com/p/CeBqWOgjPvy

Η ταινία μας δείχνει ακριβώς πώς το phubbing επηρεάζει τις μεταξύ μας σχέσεις και σίγουρα, πρόκειται για μία συνήθεια που καλό είναι να προσπαθήσουμε να αποβάλλουμε από τη ζωή μας.

Γιατί όπως το ζευγάρι στην ταινία, που έχει βγει ραντεβού και αντί να είναι πραγματικά μαζί, όταν είναι μαζί, κοιτούν και οι δύο τα κινητά τους και αφήνουν την προσοχή τους να διασπάται από αυτά, το ίδιο κάνουμε και εμείς και μάλιστα, συχνά χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.

Αν μέσα σε όλα αυτά προσθέσεις το ότι με βάση τα στοιχεία της έρευνας για τη χρήση κινητού στην Ελλάδα και το phubbing, το 78% των Ελλήνων ασχολείται με το κινητό, όταν βρίσκεται με την παρέα ή την οικογένειά του, μπορείς να καταλάβεις γιατί η νέα ταινία της ΑΛΦΑ μας επηρέασε -όλους ανεξαιρέτως- τόσο πολύ.

Για την ακρίβεια, κατάφερε να δημιουργήσει ένα ολόκληρο κίνημα αναφορικά με τη σημασία του να είμαστε πραγματικά μαζί, όταν είμαστε μαζί, «αγγίζοντας» ακόμη και γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες, που ανέλαβαν δράση.

https://www.instagram.com/p/CeBoojYOI3r

Και αν κάτι μπορεί να μας προβληματίσει, στο σημείο που να μπούμε στη διαδικασία να σκεφτούμε πώς θα βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και πώς θα απολαμβάνουμε περισσότερο τις στιγμές μας μαζί, τόσο σίγουρα αξίζει.

Σίγουρα τα κινητά μας δεν είναι «εχθροί» μας και ειδικότερα στη σύγχρονη καθημερινότητα, έχουν αναδειχθεί σε πολύτιμους «συμμάχους» σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Ωστόσο, το phubbing αναμφίβολα δεν αποτελεί μία συνήθεια που μας κάνει καλό. Στο χέρι μας είναι συνεπώς, να αναλάβουμε και εμείς δράση, ώστε να αποκτήσουμε μία καλύτερη σχέση με το smartphone μας και δη, με τους ανθρώπους που αγαπάμε.

https://www.instagram.com/p/CeBovC7qbGb

Ας γίνουμε και εμείς, λοιπόν, μέρος του κινήματος «πραγματικά μαζί», ας ακολουθήσουμε το πολύ πετυχημένο μήνυμα της ΑΛΦΑ και ας γυρίσουμε ανάποδα τα κινητά μας την επόμενη φορά που θα βρεθούμε με μία φίλη ή έναν φίλο μας μοιράζοντας έμπνευση στους γύρω μας, ώστε να δίνουν στο εξής μεγαλύτερη σημασία στις στιγμές που απολαμβάνουν καθημερινά, όταν βρίσκονται πρόσωπο με πρόσωπο με όσους αγαπούν.

https://www.instagram.com/p/CeBoKf1ocRo

#stisstigmesmas