Τα λαμπερά εγκαίνια της έκθεσης A JEWEL MADE IN GREECE

Τα λαμπερά εγκαίνια της έκθεσης A JEWEL MADE IN GREECE

A  JEWEL MADE IN GREECE και το Ελληνικό Σύγχρονο κόσμημα μάγεψαν το Αθηναϊκό κοινό που το επισκέφτηκε!

Τα εγκαίνια της έκθεσης A JEWEL MADE IN GREECE πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 στο Ζάππειον Μέγαρον παρουσία επιχειρηματιών, εμπορικών αντιπροσώπων, εκπροσώπων της πολιτικής και της τέχνης καθώς & πλήθος κόσμου!

Τα εγκαίνια της έκθεσης AJMIG που διοργανώθηκε για 9η χρονιά, τέλεσε ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κος Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης ξεναγήθηκε και συνομίλησε με όλους τους εκθέτες, εξήρε την επιχειρηματικότητα του κλάδου & δήλωσε την έμπρακτη στήριξη του, στο κλάδο του ελληνικού κοσμήματος. Οι επισκέπτες της έκθεσης AJMIG είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις δημιουργίες Ελλήνων δημιουργών κοσμήματος, αμέτρητα στυλ και τεχνικές, χρώμα, λάμψη, νέες ιδέες και τάσεις. Κοσμήματα που παρουσιάστηκαν και στην επίδειξη μόδας που ακολούθησε λίγο αργότερα και απέσπασαν το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Στην επίδειξη μόδας με την επιμέλεια και την καλλιτεχνική διεύθυνση της Αλίς Δικαίου, παρουσιάστηκαν ρούχα του brand MELITTA της Βίκυς Γραμμένου, καθώς και γούνες της IMPORT & EXPORT P.K.Z FURS SA της Μαρίας Παπαδοπούλου.

Στην έκθεση A JEWEL MADE IN GREECE φιλοξενήθηκε έκθεση ζωγραφικής & γλυπτικής που διοργάνωσε η γκαλερί Athens Contemporary με τίτλο΄΄Aισθάνομαι χωρίς εξηγήσεις΄΄ & στην οποία παρουσιάστηκαν δεκατέσσερις καλλιτέχνες που υπερασπίζονται τις αισθήσεις και δημιουργούν τους μύθους ενός κόσμου που ακόμα και τα «βαθύτερα», είναι παρόντα σε κοινή θέα, μεταξύ αυτών, ο Θανάσης Λάλας & η Della Rounick.

Ακόμη στην έκθεση, πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις από τους καταξιωμένους γνώστες του χώρου, Ίρις Κρητικού, Δημήτρη Γραμματικογιάννη, Γιώργο Σπυρομήλιο, Μαρίνα Αλυσανδράτου, Χριστίνα Βασιλειάδου, Αγγελική Δεμερτζή, Νικόλαο Μέλιο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης Α JEWEL MADE IN GREECE τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων η Βαρβάρα Βερνίκου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, η Πρόεδρος του Ζαππείου Μεγάρου Χρυσάνθη Βαγενά, η Αντιπρόεδρος του Ζάππειου Μεγάρου Μαριάνθη Καφετζή, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΑTTICA Δημοσθένης Μπούμης, ο Γενικός Διευθυντής του Αttica Παναγιώτης Κοντός,

η Ιστορικός Τέχνης Ίρις Κρητικού (η οποία είχε και την επιμέλεια της έκθεσης), η διευθύντρια επικοινωνίας του Ελ. Βενιζέλος Χαρά Μητσοτάκη, ο Λάκης Γαβαλάς, η Μαρία Παπαδοπούλου, ο Θανάσης Λάλας, η Βίκυ Γραμμένου, ο Γιώργος Σπέντζος, η Ηρώ Μουκίου, η Άλκηστις Πρίνου & ο Ζήσης Μπουκουβάλας, η Όλγα Μπαζάκα, ο Γιώργος Σταθόπουλος, η Αντιγόνη Ψυχράμη και ο Δημήτρης Μακαλιάς, η Ιωάννα Πηλιχού, ο Ορέστης Τσάνγκ, η Εβελίνα Παπαντωνίου, ο Θανάσης Αβραμόπουλος, η Βέρα Παπιώτη, η Όλγα Παυλίδου Κουτρουμπή, κ.α.

Η τετραήμερη γιορτή Ελληνικής έμπνευσης, δημιουργικής έκφρασης, υψηλής αισθητικής, επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας, που μετέτρεψε τo “Made in Greece” σε τίτλο τιμής για κάθε δημιουργό σύγχρονου Ελληνικού Κοσμήματος, έκλεισε τις πύλες της την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 με την ψυχή & υπεύθυνη του AJMG κυρία Μαίρη Σαμόλη να νιώθει απόλυτα ικανοποιημένη και να βάζει

τις βάσεις για το επόμενο μεγάλο βήμα, τη συνεργασία του AJMIG με τα ATTICA από τον Ιούνιο του 2023 στο Αttica City Link στην καρδιά της πόλης, όπου θα φιλοξενούνται 18 επιλεγμένοι – επώνυμοι Έλληνες δημιουργοί, με κοσμήματα υψηλής αισθητικής και αξίας, μοναδικών υφών, υλικών και σχεδίων.

www.ajewelmadeingreece.gr

A JEWEL MADE IN GREECE @ attica:

LIANA VOURAKIS

ILEANA MAKRI

POLINA ELLIS

K.AND.

MAUREEN WELLENS

KOUZOUPIS S.A.

KK JEWELRY LAB

SAMOLI

MARY GAITANI

NADIA ZACHOU

NEIROMAI

VASSO GALATI

KONTAKIS

MORPHE LONDON

MARMAROMETRY

MAGGOOSH

ALEXANDRA TSOUKALA

A JEWEL MADE IN GREECE:

K.AND.

LIANA VOURAKIS

MARY GAITANI

IGL cert.

NICOFILIMON

MORPHE LONDON

CONTESSINA MY PRECIOUS LACE®

HONOR GREEK LUXURY

ELSA MOUZAKI

ELLINA’S TREASURES

SAMOLI

KOUZOUPIS S.A.

OROFASMA

KK JEWELRY LAB

THEODORA D.

CHALOS

KM JEWEL

MARIA KANALE

AFRODITI JEWELS

ALEXANDRINI JEWELRY

OLGA BELIGIANNI

ATHENART

JEWELS MY WAY

KONTAKIS

EMMANUEL SMPOKOS

EVZO

NEIROMAI

JeAc DESIGN

ARIADNE KAPELIOTI

MIAOU NIAOU

MICHAEL DIKAIAKOS

KOKO DI ALMA

CERA.MICA

VASSO GALATI

BIJOUX BIZZARES

SENSE-S JEWELRY

CRAFTS 4 YOU

CALLIOPE KOMNINOU JEWELLERY

ANNOUSA JEWELRY

ELENI TSIAKIRI JEWELRY

CHARISMA

MANITOU

CRAFTS OF SOUL

MYRTO KATRAMADOU

Αισθάνομαι χωρίς εξηγήσεις

Πέτρος Καραβέβας

Θανάσης Λάλας

Καλιρρόη Μαρούδα

Αλεξάνδρα Μπενάκη

Μίλτος Παπαστεργίου

Αλτίν Πατσέλη

Μάχη Πολυμεροπούλου

Ντέλλα Ρούνικ

Γιώργος Σταθόπουλος

Πραξιτέλης Τζανουλίνος

Μιχαήλ Τσακουντής

Γιώργος Τσάτσος

Απόστολος Φανακίδης

Ileana d’Orléans

DPG Network