Αν αγαπάς τη φύση, στις 21,22 και 23 Μαρτίου έχεις κάθε λόγο να γιορτάσεις!

Αν αγαπάς τη φύση, στις 21,22 και 23 Μαρτίου έχεις κάθε λόγο να γιορτάσεις!

Μία γιορτή για τη φύση που ξεκινά από τα Καρπάθια Όρη και μας εμπνέει.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που ο Μάρτιος έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου. Είναι ο πρώτος μήνας της άνοιξης, είναι ο μήνας που η φύση αναγεννάται και φυσικά, είναι ο μήνας που προετοιμάζει το «έδαφος» για το καλοκαίρι που έρχεται!

Όλα αυτά, βέβαια, είναι σημαντικά, αλλά λίγο προφανή. Γιατί στην πραγματικότητα, ο Μάρτιος είναι ένας μήνας πολύ πιο σημαντικός από όσο πιστεύεις -και αρκεί να ρίξεις μία ματιά στο ετήσιο ημερολόγιο με τις πιο special παγκόσμιες ημέρες για να το διαπιστώσεις.

Από την Παγκόσμια Ημέρα Δασών την 21η Μαρτίου, μέχρι την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό στις 22 του μήνα και την Παγκόσμια Ημέρα Αρκούδας στις 23 Μαρτίου. Ναι, μες στον Μάρτιο υπάρχει ένα τριήμερο που μοιάζει να έχει φτιαχτεί για τους nature lovers και μας καλεί να αναλογιστούμε τη σημασία της προστασίας του νερού μας, των πράσινων «πνευμόνων» του πλανήτη μας, καθώς και ζώων, όπως οι αρκούδες, που είναι σημαντικά για το οικοσύστημά μας.

Γιατί να γιορτάσεις και εσύ για το νερό, για τα δάση, για τις αρκούδες;

Κάπου εδώ θα διερωτάσαι, πιθανότατα, γιατί και πώς μπορείς να γιορτάσεις ένα τόσο special τριήμερο.

Αρχικά, αναλογίσου το εξής: Ότι τα υγιή δάση είναι απαραίτητα για τους ανθρώπους και τον πλανήτη, ότι παρέχουν καθαρό αέρα και νερό και συμβάλλουν στη ρύθμιση του κλίματος. Όσο για το νερό, τον «λευκό χρυσό» του πλανήτη, τι να πρωτοπούμε; Ότι είναι το πολυτιμότερο αγαθό της φύσης; Ότι είναι απαραίτητο να έχουμε όλοι μας πρόσβαση σε καθαρό και αγνό πόσιμο νερό; Και για τις αρκούδες αξίζει να γιορτάσεις, όμως! Διότι πέρα από πανέμορφα ζώα, είναι σημαντικά μέρη της άγριας πανίδας και -δυστυχώς- πολλά είδη τους απειλούνται με εξαφάνιση σήμερα!

«Και πώς μπορώ να γιορτάσω αυτό το ξεχωριστό για τον πλανήτη μας τριήμερο;», θα μας ρωτήσεις. Το ιδανικό θα ήταν, λοιπόν, να οργανώσεις ένα ταξίδι μέχρι τα Καρπάθια Όρη της Ρουμανίας -μία μαγευτική οροσειρά, που αγκαλιάζει την Τρανσυλβανία. Επειδή όμως, είναι μάλλον λιγάκι δύσκολο, μπορείς απλώς να μάθεις περισσότερα για αυτό το ξεχωριστό μέρος του πλανήτη.

Διότι εκεί βρίσκεται ένα από τα τελευταία άγρια δάση της Ευρώπης, ένα δάσος ανέγγιχτο από τον πολιτισμό, τη γεωργία και τη βιομηχανία, από το οποίο προέρχεται το πιο αγνό νερό στον κόσμο. Και γιατί τα Καρπάθια Όρη έχουν και τον μεγαλύτερο πληθυσμό αρκούδων σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο!

AquaCarpatica_Ad_21x29

Μία γιορτή για τη φύση που ξεκινά από τα Καρπάθια Όρη και μας εμπνέει

Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν μάθαινες ότι ίσως «ταξιδεύεις» και εσύ καθημερινά μέχρι τα Καρπάθια Όρη, χωρίς να το γνωρίζεις; Αν σου λέγαμε ότι το να γιορτάσεις τις Παγκόσμιες Ημέρες Δασών, Νερού και Αρκούδας είναι πιο απλό από όσο πιστεύεις;

Βλέπεις, από εκεί, από αυτές τις αγνές πηγές, πηγάζει ένα από τα πλέον αγαπημένα μας νερά: Το AQUA Carpatica! Και το AQUA Carpatica γιορτάζει -και με το παραπάνω- στις 21, 22 και 23 Μαρτίου για τα δάση, το νερό και τις αρκούδες, δηλαδή για τη φύση! Γιατί;

#1 Μας φέρνει το πιο αγνό νερό, με σεβασμό στο περιβάλλον: Με βελούδινη γεύση και μηδενικά έως ελάχιστα νιτρικά, το AQUA Carpatica είναι ένα νερό που δεν μολύνθηκε στο ελάχιστο από τα λιπάσματα και τις άλλες πηγές ρύπανσης του ανθρώπινου πολιτισμού! Το αγνό αυτό νερό, μάλιστα, φτάνει σε εμάς με σεβασμό στην περιοχή από την οποία προέρχεται, χωρίς να διαταράσσεται η βιοποικιλότητα που περιβάλει τις δύο αγνές, φυσικές πηγές του.

#2 Έρχεται από τα πιο παρθένα δάση και τα προστατεύει: Το AQUA Carpatica γιορτάζει την 21η Μαρτίου γιατί οι πηγές που μας φέρνουν το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό του, βρίσκονται καλά κρυμμένες, μέσα σε δάση από έλατα, πεύκα και ερυθρελάτες, σε μία περιοχή στα Καρπάθια Όρη πραγματικά παρθένα, ανέγγιχτη από οποιαδήποτε ανθρώπινη ή βιομηχανική δραστηριότητα. Ακριβώς επειδή προέρχεται, δηλαδή, από τα απάτητα δάση των Καρπαθίων και επενδύει συνεχώς στην προστασία τους, καλώντας μας να κάνουμε το ίδιο, η Παγκόσμια Ημέρα Δασών είναι μία σημαντική ημέρα για το AQUA Carpatica!

#3 Έχει ως σύμβολο την αρκούδα και ως τόπο το «σπίτι» της: Το AQUA Carpatica γιορτάζει αυτόν τον Μάρτιο και για τις αρκούδες, δηλαδή το… σήμα κατατεθέν του -και θα σου εξηγήσουμε αναλυτικά το γιατί! Διότι τα Καρπάθια Όρη, εκεί από όπου μας έρχεται το AQUA Carpatica, είναι το «σπίτι» για περισσότερες από 10.000 καφέ αρκούδες και γιατί το αγαπημένο μας αγνό νερό, έχει την προστασία του υπέροχου αυτού ζώου σε πρώτο πλάνο. Να αναφέρουμε απλώς ότι στην Ελλάδα, το AQUA Carpatica στηρίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ συμβάλλοντας στη λειτουργία της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης. Όλα αυτά ενώ οι άνθρωποι του AQUA Carpatica φροντίζουν ώστε να μας φέρνουν το αγαπημένο μας νερό, χωρίς να μολύνουν ή να ενοχλούν τη φύση που μας το προσφέρει και τα ζώα που ζουν εκεί, όπως τις αρκούδες!

Παγκόσμια Ημέρα Δασών, Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό και Παγκόσμια Ημέρα Αρκούδας. Στις 21, 22 και 23 Μαρτίου έχεις κάθε λόγο να δώσεις πιο natural «νότες» στις στιγμές σου και κυρίως, να προτιμήσεις να κάνεις επιλογές που ωφελούν τον πλανήτη και τη ζωή σε αυτόν. Και αν δεν μπορείς να πας πολύ μακριά, ξεκίνα με το να πιεις μία γουλιά από το αγαπημένο σου AQUA Carpatica, για να γευτείς αμέσως όλη την αγνότητα και τη γεύση της φύσης, γνωρίζοντας πως η επιλογή σου είναι environment και… bear friendly!

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://aquacarpatica.gr/

https://www.facebook.com/AQUA.Carpatica.GR/

https://www.instagram.com/aquacarpatica.gr/

https://twitter.com/aquacarpaticagr