Η γυναικεία ενδυνάμωση σε πρώτο πλάνο: Μια σειρά vidcast για την ολιστική προσέγγιση της Mastercard

Η γυναικεία ενδυνάμωση σε πρώτο πλάνο: Μια σειρά vidcast για την ολιστική προσέγγιση της Mastercard

«Το Live A Legacy χαρίζει στις συμμετέχουσες γνώση, εμπειρία και αυτοπεποίθηση».

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ενέργειες που ενισχύουν τη γυναικεία ενδυνάμωση στον επαγγελματικό τομέα στη χώρα μας, η Mastercard διευρύνει τις δράσεις της και απευθύνεται σε ακόμα περισσότερες γυναίκες σε διαφορετικά στάδια της καριέρας τους, μέσα από μια σειρά σχετικών πρωτοβουλιών.

Το Queen.gr παρουσιάζει την ολιστική προσέγγιση της Mastercard στο θέμα της γυναικείας ενδυνάμωσης, μέσα από μία σειρά vidcast που εστιάζει στην πρωτοβουλία Live A Legacy, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για νεαρές γυναίκες στα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα που ξεκίνησε το 2018, συνεχίστηκε εν μέσω πανδημίας, παρά τα περιοριστικά μέτρα και φέτος επιστρέφει δυναμικά.

Κάθε νέα γυναίκα που βρίσκεται στη αρχή της σταδιοδρομίας της ή θέλει να ξεκινήσει την επαγγελματική της πορεία και να χτίσει την καριέρα των ονείρων της, χρειάζεται να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει μια σειρά από εμπόδια. Οι ίδιες οι γυναίκες αναγνωρίζουν πως στον επαγγελματικό χώρο δεν έχει επιτευχθεί πλήρως η ισότητα των φύλων, η συμπερίληψη, αλλά και η ενσυναίσθηση που είναι απαραίτητη, έτσι ώστε κάθε γυναίκα που εισέρχεται σε αυτόν να νιώθει ασφαλής και να ξεδιπλώνει τα ταλέντα της, να προσπαθεί για το καλύτερο, να πετυχαίνει και να επεκτείνει τους στόχους της.

Η Mastercard, αναγνωρίζοντας το ζήτημα της έμφυλης ισότητας στον εργασιακό χώρο και στοχεύοντας στη δημιουργία ενός ποικιλόμορφου εργασιακού περιβάλλοντος, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, αναλαμβάνει πρωτοβουλία και πραγματοποιεί μια σειρά δράσεων. Ανάμεσα σε αυτές, συγκαταλέγεται και το «Live A Legacy», μια ενέργεια σε συνεργασία με το Women On Top, που εστιάζει στην ενδυνάμωση των γυναικών, παρέχοντάς τους πόρους και έμπνευση για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους και να βάλουν τα θεμέλια για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Το Queen.gr επικοινωνεί στις αναγνώστριές του τα προγράμματα ενδυνάμωσης της Mastercard, μέσα από ένα ειδικό αφιέρωμα, όπου πρωταγωνιστούν vidcast συνεντεύξεις στελεχών της εταιρείας. Εστιάζοντας στις δράσεις του Live A Legacy, αναδεικνύουμε τα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τις νέες γυναίκες, απαντάμε στις απορίες και τις ανασφάλειές τους και δείχνουμε τον τρόπο για να κάνουν ένα δυναμικό επαγγελματικό ξεκίνημα.

Στο πρώτο επεισόδιο vidcast της σειράς, η κ. Λουκία Χωραφά, Head of Marketing & Communications της Mastercard, για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα συνομιλεί με την διευθύντρια του Queen.gr Διονυσία Καλαποθαράκου για την ολιστική προσέγγιση της Mastercard στο ζήτημα της γυναικείας ενδυνάμωσης, αλλά και συγκεκριμένα για τις δυνατότητες και ευκαιρίες που προσφέρει η πρωτοβουλία Live A Legacy. Η κ. Χωραφά αναφέρεται στο γεγονός πως για τη Mastercard, η συμπερίληψη, η έμφυλη ισότητα και η ενδυνάμωση είναι ζητήματα παγκόσμιας προτεραιότητας, ενώ αναγνωρίζει πως οι γυναίκες σήμερα αισθάνονται περισσότερο ανασφαλείς ως προς το να ξεκινήσουν δική τους οικογένεια, σε συνδυασμό με την καριέρα τους. «Έχουμε δημιουργήσει μια ‘ομπρέλα’ δράσεων ενδυνάμωσης των γυναικών σε όλα τα στάδια της επαγγελματικής τους πορείας», τονίζει η ίδια χαρακτηριστικά, παρουσιάζοντας τους πυλώνες δράσης της Mastercard για τη γυναικεία ενδυνάμωση.

«Το Live a Legacy προσφέρει στις γυναίκες έμπνευση, πόρους και εφόδια σε πολλαπλά επίπεδα», επισημαίνει, προσθέτοντας πως, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα προσφέρει έμμισθες θέσεις πρακτικής άσκησης τόσο στην ίδια τη Mastercard όσο και σε ένα ευρύ δίκτυο εταιρειών, με τις οποίες συνεργάζεται.

Το Live a Legacy φέτος διοργανώνεται ως διήμερο, εντελώς δωρεάν, event στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Women on Top, ενώ για πρώτη φορά ταξιδεύει και στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να εμπνεύσει αυτοπεποίθηση στις γυναίκες που θα το παρακολουθήσουν, παρέχοντάς τους όλα τα εφόδια που χρειάζονται.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη vidcast της κ. Χωραφά:

Διαβάστε στο Queen.gr όλες οι πληροφορίες για της ενέργειες της Mastercard για τη γυναικεία ενδυνάμωση