10 τρόποι για να προφυλαχτείτε από τα κουνούπια

10 τρόποι για να προφυλαχτείτε από τα κουνούπια

Αυτοί οι 10 τρόποι να διώξετε τα κουνούπια θα σας βοηθήσουν να προστατευτείτε, εσείς και τα παιδιά σας, από το τσίμπημά τους.

10 τρόποι για να προφυλαχτείτε από τα κουνούπια

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και μαζί του έχουν εμφανιστεί τα αιμοβόρικα πλασματάκια που μπορεί με ένα τους τσίμπημα να μας χαλάσουν τις καλοκαιρινές μας στιγμές. Αυτοί οι 10 τρόποι να διώξετε τα κουνούπια θα σας βοηθήσουν να προστατευτείτε, εσείς και τα παιδιά σας, από το τσίμπημά τους.

  1. Απομακρύνετε τα στάσιμα νερά από ανθοδοχεία, λεκάνες, πιατάκια γλαστρών, κήπους και μπαλκόνια καθώς τα κουνούπια μπορούν να αναπαραχθούν εκεί.
  2. Φροντίστε να κουρεύετε τακτικά το γρασίδι σας, θάμνους και φυλλωσιές ώστε να μην προσφέρετε καταφύγιο στα έντομα και ποτίζετε κατά προτίμηση νωρίς το πρωί
  3. Προτιμήστε λαμπτήρες κίτρινου χρώματος για το φωτισμό εξωτερικών χώρων
  4. Θωρακίστε το σπίτι σας με σίτες σε πόρτες, παράθυρα, φεγγίτες και αεραγωγούς. Χρησιμοποιείστε κουνουπιέρες σε κούνιες και πορτ-μπεμπε.
  5. Χρησιμοποιείστε ανεμιστήρα στη βεράντα ή τον κήπο και κλιματιστικό εντός σπιτιού, μιας και ο αέρας είναι φυσικός τρόπος να φύγουν τα κουνούπια μακριά.
  6. Πείτε «ναι» σε αρωματικά φυτά , όπως σιτρονέλα, βασιλικός, γεράνι, μέντα ή αμπαρόριζα.
  7. Φορέστε ανοιχτόχρωμα και ελαφριά ρούχα. Σκούρα χρώματα όπως το μαύρο, το κόκκινο και το βαθύ μπλε, προσελκύουν τα κουνούπια.
  8. Αποφύγετε να βρίσκεστε έξω εκτεθειμένοι το σούρουπο και την αυγή καθώς τότε υπάρχει έντονη δραστηριότητα σίτισης των κουνουπιών
  9. Κάνετε το εαυτό σας λιγότερο ελκυστικό αποφεύγοντας τη χρήση αρωμάτων, καθώς έχουν την τάση να προσελκύουν τα έντομα.
2_galesyn_spray.png
  1. Χρησιμοποιείστε εντομοαπωθητικά. Το νέο άοσμο εντομοαπωθητικό spray GALESYN Insect Repellent Family με το δραστικό συστατικό IR3535 απωθεί και προστατεύει από ένα ευρύ φάσμα διαφόρων εντόμων, όπως κουνούπια (συμπ. κουνούπι Τίγρης), τσιμπούρια και σκνίπες για έως και 8 ώρες. Είναι κατάλληλο για βρέφη, παιδιά και ενήλικες και μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα φαρμακεία.