Ελλάδα ή εξωτερικό: Πώς επιλέγεις το επόμενο ταξίδι σου για φέτος;

Ελλάδα ή εξωτερικό: Πώς επιλέγεις το επόμενο ταξίδι σου για φέτος;

Για εσένα που αναρωτιέσαι πώς θα επιλέξεις το μέρος που θα περάσεις φέτος, το μεγαλύτερο διάστημα των καλοκαιρινών σου διακοπών, απολαμβάνοντας στο έπακρον τις πιο ξέγνοιαστες ημέρες του χρόνου, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και θα με θυμηθείς!

Οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν όσο ποτέ άλλοτε και η ανάγκη μας να μεταφερθούμε στον φετινό καλοκαιρινό προορισμό μας, είναι πιο έντονη από ποτέ. Βλέπεις, μπορεί η άδεια να μην έχει ξεκινήσει ακόμη, ωστόσο εμείς έχουμε μπει κιόλας σε vacay mode, μιας και η θερμοκρασία έχει ανέβει για τα καλά, η γκαρνταρόμπα μας «γεμίζει» συνεχώς με καλοκαιρινά σύνολα και τα afterwork drinks δίπλα στην παραλία διαδέχονται το ένα το άλλο.

Και μπορεί αυτή η περίοδος της προσμονής να μας κάνει να ανυπομονούμε όλο και περισσότερο, αφού ήδη το μυαλό μας είναι στις πιο εξωτικές, δαντελένιες παραλίες, τα γραφικά ταβερνάκια και τα πλακόστρωτα δρομάκια ενός νησιού ή στις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις του εξωτερικού με τα δεκάδες αξιοθέατα, τις γαστρονομικές αναζητήσεις και το πιο ξέφρενο night life, όμως σου έχουμε ευχάριστα νέα! Διότι, μέχρι να οργανώσεις όλα όσα πρέπει να δεις και να κάνεις -όπου κι αν βρεθείς το φετινό καλοκαίρι- θα βρίσκεσαι ήδη «με το ένα πόδι εκεί».

Για εσένα λοιπόν, που αναρωτιέσαι πώς θα επιλέξεις το μέρος που θα περάσεις φέτος, το μεγαλύτερο διάστημα των καλοκαιρινών σου διακοπών, απολαμβάνοντας στο έπακρον τις πιο ξέγνοιαστες ημέρες του χρόνου, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και θα με θυμηθείς!

Αποφάσισε τη διάρκεια του ταξιδιού

Η οργάνωση του επόμενου ταξιδιού σου για φέτος είναι το Α και το Ω, ειδικά εάν δεν βλέπεις την ώρα να αφήσεις στην άκρη το στρες της καθημερινότητας. Πρώτα-πρώτα λοιπόν, πρέπει να έχεις αποφασίσει πόσες ημέρες από την άδειά σου θέλεις να διαθέσεις για τον επόμενο προορισμό που θα βρεθείς. Συνήθως, εάν η απόδρασή σου είναι διαρκείας θα επιλέξεις έναν οικονομικό προορισμό, είτε είναι στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, έτσι ώστε να μην βγεις εκτός budget. Εάν από την άλλη είσαι έτοιμη για μία ολιγοήμερη απόδραση, είναι σημαντικό να αναζητήσεις ένα μέρος, που δεν φημίζεται για το sightseeing του και τις μακρινές αποστάσεις. Τι σημαίνει αυτό; Βρες μία μικρή πόλη του εξωτερικού ή ένα μέρος εντός Ελλάδας, που δεν θα θέλει ατελείωτες ώρες στο τιμόνι, έτσι ώστε να μην αποχαιρετήσεις τη χαλάρωση που ονειρεύεσαι εδώ και βδομάδες.

Κάνε έρευνα για το κόστος του ταξιδιού σου

Γνωρίζεις ήδη, πού θα βρεθείς το φετινό καλοκαίρι και πόσες ημέρες σκοπεύεις να μείνεις και πιστεύεις πως έχεις κάνει όλα όσα χρειαζόταν για το επόμενο ταξίδι σου; Γράψε λάθος, διότι έχεις παραλείψει ένα πολύ σημαντικό «βήμα» που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα: Να υπολογίσεις πραγματικά πόσα χρήματα θα χρειαστείς! Βλέπεις αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εάν διερευνήσεις με μία γρήγορη online αναζήτηση, το κόστος των εισιτηρίων και της διαμονής που θα κλείσεις, αλλά και το στυλ του ταξιδιού που θέλεις να κάνεις. Για παράδειγμα, θέλεις να τριγυρνάς με ένα backpack ή προτιμάς να μένεις σε πολυτελή ξενοδοχεία; Πόσο κοστίζουν τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα αξιοθέατα που θα δεις; Πίστεψέ με, η γνώση αυτή θα σου επιτρέψει να υπολογίσεις πόσα χρήματα θα χρειαστείς για το ταξίδι σου.

Κι αν θέλεις να είσαι ακόμη πιο ξέγνοιαστη, κατά τη διάρκεια των διακοπών σου, φρόντισε να αγοράσεις το εισιτήριό σου ή να προεξοφλήσεις ένα σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων που θα κάνεις εκεί, χρησιμοποιώντας τη Visa σου. Ψάχνεις έναν ακόμη λόγο για να οργανωθείς από τώρα; Μάθε πως «τρέχει» μεγάλος διαγωνισμός, με δώρο έως και 3.000 ευρώ για να αξιοποιήσεις σε ακόμα περισσότερες on line αγορές, χάρη στην Visa κάρτα σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ είναι να «ανεβάσεις» την απόδειξή σου στο www.visa.gr/promo, ώστε να μπεις στην κλήρωση.

Σχεδίασε την everyday routine των διακοπών σου

Ας συνεχίσουμε κάνοντας ένα σύντομο κουίζ: Ονειρεύεσαι ξεκούραστες διακοπές, σε ένα παραθαλάσσιο μέρος, όπου όλα όσα θα έχεις να σκεφτείς είναι η βουτιά σου στη θάλασσα ή το γεύμα σου στο παραδοσιακό, γραφικό ταβερνάκι ακριβώς δίπλα; Ή μήπως δεν βλέπεις την ώρα να εξερευνήσεις έναν μακρινό προορισμό, γεμίζοντας το «άλμπουμ» των αναμνήσεών σου με νέες εικόνες και στιγμές, που θα σε συνοδεύουν μέχρι το επόμενο ταξίδι σου; Όποια και εάν είναι η απάντηση, ένα είναι το σίγουρο: Χρειάζεσαι διακοπές, ούτως ώστε να ηρεμήσεις από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, να αφήσεις πίσω τις υποχρεώσεις και να ανακαλύψεις νέα μέρη που θα σε συναρπάσουν. Κακά τα ψέματα, άλλωστε, όσο και εάν μας παρασύρει ανά περιόδους η ρουτίνα, όλες έχουμε ανάγκη από μικρά διαλείμματα που θα μας δώσουν ένα boost. Μην το σκέφτεσαι περισσότερο λοιπόν, κλείσε τώρα τον επόμενο προορισμό σου, χρησιμοποιώντας τη Visa σου.

Ναι αρκεί να απαντήσεις στο δίλημμα του καλοκαιριού «Ελλάδα ή εξωτερικό» και πριν καν το καταλάβεις, όχι μόνο θα αγοράσεις το εισιτήριό σου με τη Visa σου και θα αρχίσεις να πακετάρεις, αλλά συγχρόνως θα έχεις την ευκαιρία να ανεβάσεις την απόδειξη στη σελίδα www.visa.gr/promo και να διεκδικήσεις έως 3.000€ για online αγορές!

Για τον διαγωνισμό ισχύουν όροι και προϋποθέσεις, ενώ περισσότερα μπορείς να μάθεις στο visa.gr.

Let the summer begin!