10 Χρόνια η Henkel Hellas και η Δ. Μασούτης Α.Ε. υποστηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS

10 Χρόνια η Henkel Hellas και η Δ. Μασούτης Α.Ε. υποστηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS

Η Henkel Hellas και η Δ. Μασούτης γιορτάζουν τα 10 χρόνια συνεργασίας και στήριξης των Παιδικών Χωριών SOS, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαζί Κτίζουμε το Αύριο».

Το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης κατακλύστηκε από μια γιορτινή ατμόσφαιρα, με πρωταγωνιστές τα παιδιά του Χωριού και του Κέντρου Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Αθήνας.

Το πρόγραμμα «Μαζί Κτίζουμε το Αύριο» έχει ως αντικείμενο δράσης τη Συλλογή γραφικής ύλης για τη λειτουργία των 2 Κέντρων Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης των Παιδικών Χωριών SOS στη Β. Ελλάδα και αποτελεί την μακροβιότερη συνεργασία της Henkel Consumer Brands με την εταιρεία Μασούτη. Η Henkel αποτέλεσε την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που στήριξε το συγκεκριμένο πρόγραμμα των Παιδικών Χωριών SOS και σε συνεργασία με τα σούπερ μάρκετ Μασούτης βρίσκεται σταθερά και με συνέπεια δίπλα τους, έχοντας βοηθήσει περισσότερα από 8.000 παιδιά.

Στελέχη και εργαζόμενοι των δύο εταιρειών παραβρέθηκαν στη ξεχωριστή αυτή εκδήλωση, αφιερωμένη στα παιδιά, κηρύσσοντας και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς! Μαζί τους ήταν και ο 89,8 Δρόμος FM με τον αγαπημένο ραδιοφωνικό παραγωγό Νικόλα Ράπτη, ο οποίος εξέπεμπε live καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και μοιράστηκε το εορταστικό κλίμα με τους ακροατές. Σημείο αναφοράς της εκδήλωσης αποτέλεσαν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου περιπτέρου που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο των Παιδικών Χωριών SOS Βάρης, χορηγία της Henkel Hellas σε συνεργασία με την Δ. Μασούτης Α.Ε.

Η Karolina Markiewiczuskowska, Γενική Διευθύντρια Henkel Consumer Brands, δήλωσε σχετικά: «Αισθανόμαστε βαθιά συγκίνηση που εδώ και 10 χρόνια μαζί με τα σούπερ μάρκετ Μασούτης βρισκόμαστε δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS στηρίζοντας το πολύτιμο έργο τους. Η εταιρική υπευθυνότητα και η κοινωνική πρόοδος είναι μέρος του DNA της Henkel Hellas και αναπόσπαστο κομμάτι της ανάπτυξής μας. Σήμερα είμαστε όλοι εδώ προς τιμήν των παιδιών. Γιορτάζουμε αυτή την πολυετή προσπάθεια στήριξης, αλληλεγγύης και αγάπης, ενώ δεσμευόμαστε να είμαστε συνοδοιπόροι και για τα επόμενα χρόνια για να κάνουμε τον κόσμο των παιδιών μας καλύτερο».

Ο Γενικός Διευθυντής της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., Θεόδωρος Γεροστεργιούδης, δήλωσε σχετικά: «Η οικογένεια Μασούτη έχει μεταδώσει σε όλους μας τη μεγάλη ευαισθησία απέναντι στα παιδιά. Θέλουμε τα πρόσωπα των παιδιών να φωτίζονται πάντα με χαμόγελα. Η δράση αυτή αποτελεί πλέον παράδοση αφού την έχει αγκαλιάσει ο κόσμος και οι άνθρωποι της εταιρείας μας για 10η χρονιά. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Henkel για αυτή την σημαντική συνεργασία και να ευχηθώ να συνεχίσουμε όλοι μας, με κάθε τρόπο, να βρισκόμαστε κοντά στα παιδιά των παιδικών χωριών SOS».

Ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαπας, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Henkel Hellas και ο Μασούτης πρωτοπορούν και εδώ και 10 χρόνια στηρίζουν έμπρακτα το έργο μας, βοηθώντας τα παιδιά μας σε ένα σημαντικό τομέα της ζωής τους, όπως είναι η εκπαίδευσή τους. Σήμερα είναι μια ημέρα γιορτής με πρωταγωνιστές τα παιδιά και εμείς γεμίζουμε με χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον. Σας ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας!».

Γιορτάζουμε 10 χρόνια στήριξης στα Παιδικά Χωριά SOS

Πληροφορίες για τη Henkel AG

Η Henkel ιδρύθηκε το 1876, έχοντας πάνω από 145 χρόνια επιτυχημένης πορείας και κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στην αγορά τόσο των καταναλωτικών όσο και βιομηχανικών προϊόντων. Ο επιχειρηματικός τομέας των Συγκολλητικών Τεχνολογιών (Adhesive Technologies) της Henkel είναι ο ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς συγκολλητικών σε όλα τα τμήματα αγοράς του συγκεκριμένου κλάδου παγκοσμίως. H Consumer Brands είναι η επιχειρηματική μονάδα της εταιρείας που καλύπτει καταναλωτικές μάρκες και προϊόντα στους τομείς των Απορρυπαντικών και Καθαριστικών Οικιακής Χρήσης, των Καλλυντικών/ Προϊόντων Ομορφιάς & Προσωπικής Φροντίδας. Τα τρία πιο αναγνωρισμένα brand της εταιρείας αποτελούν τα Loctite, Persil και Schwarzkopf. Η Henkel, το 2022, απασχολεί περισσότερους από 50.000 εργαζομένους παγκοσμίως, έχοντας σημειώσει πωλήσεις άνω των 22 δισεκατομμυρίων ευρώ και λειτουργικά κέρδη περίπου 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι προνομιούχες μετοχές της Henkel εντάσσονται στο Γερμανικό Χρηματιστηριακό Δείκτη DAX. Η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό στόχο της Henkel, η οποία έχει ανακοινώσει σαφή στρατηγική με συγκεκριμένους στόχους προωθώντας το μήνυμα «Πρωτοπόροι Καρδιάς για το Καλό των Επόμενων Γενεών». Για περισσότερες πληροφορίες: www.henkel.com

Πληροφορίες για τη Henkel Hellas

Η Henkel Hellas ως 100% θυγατρική της Henkel AG & Co από το 1989, έχει καταξιωθεί ως ένας από τους πλέον επιτυχημένους προμηθευτές επώνυμων προϊόντων, δραστηριοποιούμενη στους επιχειρηματικούς τομείς των Consumer Brands που καλύπτει καταναλωτικές μάρκες και προϊόντα στους τομείς των Απορρυπαντικών και Καθαριστικών Οικιακής Χρήσης, των Καλλυντικών/ Προϊόντων Ομορφιάς & Προσωπικής Φροντίδας. και των Συγκολλητικών Τεχνολογιών με καταναλωτικές Συγκολλητικές Ουσίες, και Βιομηχανικά Προϊόντα. Η Henkel Hellas απασχολεί περισσότερους από 193 εργαζομένους, έχοντας σημειώσει πωλήσεις ύψους €94.7 εκ. και λειτουργικά κέρδη €20.5 εκ. για το έτος 2021. Για περισσότερες πληροφορίες: www.henkel.gr

Πληροφορίες για τη Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.

Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. είναι market leader του κλάδου στη Βόρεια Ελλάδα και μία από τις σημαντικές δυνάμεις πανελλαδικά. Από το ξεκίνημά της, το 1976, μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει μια πολύ επιτυχημένη πορεία ανάπτυξης. Διαθέτει δίκτυο με συνολικά 329 389 καταστήματα. Αναπτύσσεται στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου. Απασχολεί περισσότερους από 8.400 10.000 εργαζόμενους. Η δραστηριότητα της εταιρείας με ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης είναι πολύ έντονη και μέσα στην τελευταία 5ετία έχει επενδύσει περίπου 2,5 εκατ. ευρώ σε αυτόν τον τομέα πραγματοποιώντας σημαντικά προγράμματα όπως το «Μαζί, όπου υπάρχει ανάγκη» που πραγματοποιεί με τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Για περισσότερες πληροφορίες: www.masoutis.gr

Πληροφορίες για τα Παιδικά Χωριά SOS

Τα Παιδικά Χωριά SOS είναι μία είναι μια διεθνής Οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε το 1949 στο Τιρόλο της Αυστρίας και δραστηριοποιείται σε 136 χώρες, βοηθώντας εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά. Στην Ελλάδα λειτουργούν από το 1975, ως ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με σκοπό την προστασία παιδιών που στερούνται ή κινδυνεύουν να στερηθούν τη φροντίδα των βιολογικών τους γονιών. Τα Παιδικά Χωριά SOS βοηθάνε τις οικογένειες να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον φροντίδας και ασφάλειας, ώστε κάθε παιδί να μεγαλώνει με αγάπη και σεβασμό. Όταν, για σοβαρούς λόγους, ένα παιδί δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στη βιολογική του οικογένεια, παρέχουν ένα εναλλακτικό περιβάλλον φροντίδας, είτε σε οικογένειες αναδοχής είτε, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, σε ένα Παιδικό Χωριό SOS. Στην Ελλάδα λειτουργούν 4 Παιδικά Χωριά SOS, 1 Παιδικό Ξενώνα SOS, 10 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης και 2 Προγράμματα Αυτονόμησης Νέων Ενηλίκων. Για περισσότερες πληροφορίες: www.sos-villages.gr