Σπάνια λουλούδια ξεπηδούν από παντού

Σπάνια λουλούδια ξεπηδούν από παντού

Για όλες εσάς που λατρεύετε τα άνθη, τα σπάνια, το όμορφα, τα δυσεύρετα, τα μοναδικά, έχουμε μία είδηση που θα σας ταρακουνήσει και θα σας κάνει να κοιτάζετε συστηματικά πλέον κάτω από το... πλυντήριό σας!

Μια Κινέζα καλόγρια στο βουνό Lushan, στην επαρχία της Jiangrxi της Κίνας, ανακάλυψε ένα φυτό Udumbara κάτω από το πλυντήριό της. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σπάνιο φυτό, το οποίο σύμφωνα με έναν βουδιστικό θρύλο ανθίζει κάθε 3.000 χρόνια και έχει διάμετρο μόλις ένα χιλιοστό.

Η 50χρονη Miao Wei καθάριζε, όπως κάθε καλή νοικοκυρά, και ανακάλυψε το σπάνιο φυτό στο ανέλπιστο αυτό σημείο. Η πρώτη της διάγνωση ήταν ότι επρόκειτο για αβγά σκουληκιών και μολονότι κάθε φυσιολογικός άνθρωπος που κάνει φασίνα θα έπρεπε να τα είχε σαρώσει με τη σκούπα και να τα εξαφανίσει δια παντός από προσώπου γης, τα άφησε εκεί για να τα ελέγξει την επόμενη μέρα και να διαπιστώσει με έκπληξη ότι τα μικρά αβγουλάκια είχαν πλέον 18 μικροσκοπικά λευκά άνθη που ευωδίαζαν.

Οι ντόπιοι ναοί πιστεύουν ότι τα λουλουδάκια είναι η σπάνια ποικιλία Youtan Poluo ή αλλιώς Udumbara ή Udambara, λέξη που στα σανσκριτικά σημαίνει «ένα ελπιδοφόρο λουλούδι από τον παράδεισο»