Παγκόσμια μέρα για το (όχι και τόσο) ασφαλές διαδίκτυο

Παγκόσμια μέρα για το (όχι και τόσο) ασφαλές διαδίκτυο

Τα τελευταία χρόνια το διαδίκτυο έφερε μια επανάσταση στις ζωές μας εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις, καθιστώντας πιο γρήγορη την επικοινωνία και πιο εύκολη την πρόσβαση στη πληροφόρηση.

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για το Ασφαλές Διαδίκτυο (8 Φεβρουαρίου) έρχεται να μας υπενθυμίσει και την άλλη όψη του νομίσματος που δεν είναι και τόσο φωτεινή αφού θέτει πλήθος προκλήσεων για τον καθένα μας σε σχέση με την ιδιωτικότητα, την ασφάλεια, καθώς και τη σωματική και ψυχική υγεία.
Το ζητούμενο λοιπόν, είναι να αξιοποιούμε το διαδίκτυο με τρόπο που να μη θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία μας. Χρειάζεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών, στην ανάρτηση προσωπικών φωτογραφιών και στοιχείων που μπορεί να μας εκθέσουν, στη δημιουργία φιλικών και ερωτικών σχέσεων και στην πρόθεσή μας να συναντήσουμε αυτούς τους εικονικούς φίλους στην πραγματική ζωή. Το πιο σημαντικό όμως μήνυμα είναι να κρατάμε σε μια ισορροπία τον εικονικό και διαδικτυακό κόσμο με τον πραγματικό. Η αληθινή ζωή είναι εκεί έξω και μας περιμένει να τη ζήσουμε!