Συναντήσαμε την Βίκυ Λέανδρος στην Αθήνα

Συναντήσαμε την Βίκυ Λέανδρος στην Αθήνα

Χθες το πρωί συναντήσαμε και συζητήσαμε με την Βίκυ Λέανδρος για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Η Βίκυ Λέανδρος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Με πωλήσεις δίσκων που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια η διεθνής τραγουδίστρια που γεννήθηκε στην Κέρκυρα και μεγάλωσε στη Γερμανία έχει με τη φωνή της διαφημίσει την Ελλάδα παγκοσμίως.

Αυτήν την εβδομάδα βρέθηκε στην Αθήνα, αλλά όχι για να τραγουδήσει. Σε συνεργασία με τη γερμανική εφημερίδα «Bild» η Βίκυ επισκέφτηκε διάφορες περιοχές, συζήτησε με απλούς καθημερινούς ανθρώπους -και όχι μόνο- και έγραψε την εμπειρία της που πρόκειται να δημοσιευτεί πιθανότατα στο αυριανό φύλο της «Bild».

Εμείς την συναντήσαμε χθες το πρωί –πραγματικά τη λατρέψαμε για την απλότητα και την ευγένεια του χαρακτήρα της- και συζητήσαμε μαζί της. Η Βίκυ δεν ήρθε τυχαία στη Αθήνα, ούτε προσπαθεί να προωθήσει τη δημόσια εικόνα της. Δεν το έχει και ανάγκη. Θέλει απλά να ρίξει από κοντά μια βαθύτερη ματιά στη χώρα της, να μιλήσει με τους Έλληνες που αγωνιούν και να μεταφέρει την εμπειρία της στη γερμανική κοινή γνώμη.

Μαζί της κατευθυνθήκαμε μέχρι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκεί συζητήσαμε για το μέλλον της φοιτούσας νεολαίας, αν αυτό βρίκεται στην Ελλάδα ή όχι και ανταλλάξαμε απόψεις για ένα παρόν αβέβαιο.