Εννέα παράξενα και αστεία trivia για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Εννέα παράξενα και αστεία trivia για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Προσωπικά, δεν θα γιόρταζα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ακόμα και αν μου έβαζαν ένα πιστόλι στον κρόταφο, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορούμε να διαβάζουμε τα πιο παράξενα στοιχεία για τη μέρα αυτή και να γελάσουμε λίγο.

1. Το 15% των γυναικών στην Αμερική υπολογίζεται ότι στέλνει λουλούδια στον εαυτό τους την ημέρα αυτή. Πόσο χαμηλά κορίτσια;
2. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες της στην αρχαία ρωμαϊκή γιορτή «Lupercalia». Και εμείς που την κατηγορούσαμε ότι την εφηύραν οι έμποροι.
3. Ο άνθρωπος που μετονόμασε τη «Lupercalia» σε ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ήταν ο Πάπας Γελάσιος το 496 μ.Χ. Οι πολέμιοι της ημέρας αυτής τώρα ξέρετε ποιο αναθεματίζεται.
4. Ο αριθμός των καρτών που στέλνονται παγκόσμια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι περίπου 1 δισεκατομμύριο και το 85% αγοράζονται από γυναίκες. Οικολογία ώρα μηδέν.
5. Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ο Alexander Graham Bell έκανε αίτηση για να κατοχυρώσει την εφεύρεση του τηλεφώνου. Η συσκευή αυτή έμελλε να αγαπηθεί από τους ερωτευμένους περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.
6. Ο βασιλιάς Ερρίκος ο 8ος το 1537 κήρυξε τη μέρα αυτή ως επίσημη αργία στην Αγγλία. Αν ζούσαμε τότε θα προτείναμε να κάνει την ημέρα της πουτίγκας, αλλά δεν ζήτησε τη συμβουλή μας.
7. Μόνο στις δύο στις τρεις κάρτες του Αγίου Βαλεντίνου συνοδεύονται από δώρο. Τσίπηδες λίγο οι Βαλεντίνοι και οι Βαλεντίνες.
8. Στη βικτοριανή εποχή αν έπαιρνες κάρτα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θεωρούνταν κακή τύχη. Όχι μαύρη, αλλά κόκκινη γάτα.
9. Η 14η Φεβρουαρίου θεωρείται η μέρα που τα πτηνά επιλέγουν το ταίρι τους. 45 ερωτευμένοι ενός κοκόρου που λέμε.