Και η Χιλή αναγνώρισε το Παλαιστινιακό κράτος

Και η Χιλή αναγνώρισε το Παλαιστινιακό κράτος

Ακολουθώντας στο δρόμο που χάραξαν οι γειτόνισσες λατινοαμερικάνικες χώρες, η Χιλή αναγνώρισε κι αυτή με τη σειρά της Παλαιστινιακό κράτος.

Ο Sebastian Pinera, πρόεδρος της Χιλής, αποφάσισε να ανταποκριθεί στο αίτημα του Παλαιστινιανού ομολόγου του Mahmoud Abbas και να αναγνωρίσει την ύπαρξη ενός κράτους της Παλαιστίνης ως ελεύθερου, ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους. Εκτός από τη Χιλή, η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Βολιβία αναγνώρισαν την Παλαιστίνη ως ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος στο εσωτερικό των συνόρων του 1967, δηλαδή πριν από τον πόλεμο των Έξι Ημερών και την κατοχής της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Όχθης.

Η Κούβα, η Νικαράγουα και η Κόστα Ρίκα έχουν και αυτές αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος, ενώ η Ουρουγουάη από την πλευρά της έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να κάνει το ίδιο μέσα στη χρονιά που διανύουμε. Όπως είναι λογικό, η Ισραηλινή κυβέρνηση είναι σ' αναμμένα κάρβουνα, ενώ η Ουάσινγκτον κατακρίνει τις λατινοαμερικάνικες κινήσεις, χαρακτηρίζοντάς τες μονομερείς και αντιπαραγωγικές.