Tα δέκα πιο παράξενα μαγαζιά του κόσμου

Γωγώ Φούντα
Tα δέκα πιο παράξενα μαγαζιά του κόσμου

Ό, τι βάλει ο νους σας, το έχουν!

Επειδή έρχονται γιορτές και επειδή η φτώχεια θέλει καλοπέραση, να η ευκαιρία, αν φυσικά το αντέχει η τσέπη σας για ένα ταξιδάκι στο εξωτερικό. Και επειδή εμείς σας σκεφτόμαστε, φροντίσαμε να σας βρούμε τα 10 πιο παράξενα μαγαζιά για να επιδοθείτε σε ατελείωτο και... αλλόκοτο shopping therapy.

The Evolution Store, Νέα Υόρκη: Έχετε σκεφτεί ποτέ να ψωνίζετε από ένα μουσείο φυσικής ιστορίας; Κι όμως, αυτό μπορεί να γίνει αν βρεθείτε στη Ν.Υόρκη και συγκεκριμένα στο Σόχο. Ένας υπέροχος χώρος με στυλ και φαντασία ο οποίος εμπορεύεται κρανία, απολιθώματα ενώ διαθέτει και μία από τις μεγαλύτερες συλλογές εντόμων. Αν λοιπόν θέλετε κάτι νέο στη διακόσμηση του χώρου σας, το τραπεζάκι του σαλονιού θα δείξει εντελώς διαφορετικό με ένα... κρανίο πάνω του!

Duke of Uke, Λονδίνο: Θέλατε πάντα να αποκτήσετε ένα γιουκαλίλι αλλά δεν ξέρατε που να απευθυνθείτε; Αν ο δρόμος σας σας βγάλει στο Λονδίνο δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τον μοναδικό «Δούκα» με επιχειρηματικό δαιμόνιο. Το εν λόγω κατάστημα έχει τεράστια ποικιλία από vintage μουσικά όργανα όπως γιουκαλίλι, κιθάρες, ακουστικά μπάσα, μαντολίνα και αρμόνιες. Μάλιστα εκτός από αγορές μπορείτε να κάνετε και ειδικά μαθήματα γιουκαλίλι!

Colette, Παρίσι: Αν ψάχνετε για την τελευταία λέξη της γαλλικής μόδας δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τη συγκεκριμένη lifestyle boutique στο Παρίσι. Εκτός του ότι θα βρείυε υπέροχα πράγματα, στον κάτω όροφο λειτουργεί το μοναδικό water bar της Ευρώπης, που σερβίρει 100 διαφορετικά είδη μεταλλικού νερού.

L' Usine and La Cafeteria, Ho Chi Mink, Βιετνάμ: Που μπορείτε να βρείτε μία fashion boutique, μία καφετέρια και μια γκαλερί τέχνης; Πουθενά αλλού παρά μόνο στο L' Usine and La Cafeteria το οποίο στεγάζεται σε ένα ιστορικό αποικιακό γαλλικό κτίριο. Με διακόσμηση εμπνευσμένη από την εποχή της Ινδοκίνας και με γεύσεις γαλλικού μπιστρό, θα βιώσετε ένα παράξενο πάντρεμα γεύσεων και αισθήσεων. Φυσικά μπορείτε να κάνετε και τα ψώνια σας καθώς το κατάστημα διαθέτει μία μεγάλη συλλογή εξειδικευμένων προιόντων, από ρούχα μέχρι vintage ποδήλατα.

Jamonisimo, Βαρκελώνη: Θα μπορούσε να λέγεται και αλλιώς ο παράδεισος του ζαμπόν! Ειδικεύεται σε όλα τα είδη της συγκεκριμένης... λιχουδιά. Από χοιρινό που έχει εκτραφεί αποκλειστικά με βελανίδια μέχρι τα ειδικά «χαμόν» με τα ονόματα recebo και chorizo. Και αναμφισβήτητα η ποιότητα είναι εγγυημένη κάτι για το οποίο εγγυώνται και κάποιοι από τους μεγαλύτερους σεφ του κόσμου.

Deyrolle, Παρίσι: Έχετε βαρεθεί τα κλασικά σουβενίρ τα οποία στερούνται φαντασίας και πρωτοτυπίας; Τότε το συγκεκριμένο κατάστημα σας ταιριάζει γάντι καθώς πουλά για σουβενίρ ταριχευμένα ζώα! Σίγουρα ένα βουβάλι ή ένα κοράκι είναι αρκετά ανατριχιαστικό για διακοσμητικό αλλά σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο.

Lock Cha Tea Shop, Χονγκ Κονγκ: Αν αγαπάτε το τσάι σας έχουμε το κατάλληλο μέρος. Το Lock Cha Tea Shop βρίσκεται στο κέντρο της κινεζικής πόλης και διαθέτει τεράστια συλλογή τσαγερό καθώς και τεράστια ποικιλία τσαγιών. Επίσης αν πεινάσετε μπορείτε να φάτε στο vegetarian εστιατόριο που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο και η σπεσιαλιτέ του είναι τα κινέζικα «dim-sum» (μικρές μερίδες κινέζικων λαχανικών).

La Manual Alpargatera, Βαρκελώνη: Αν δεν είστε φαν των ψηλοτάκουνων παπουτσιών και προτιμάτε την άνεση των φλατ τότε είστε στο σωστό κατάστημα. Εδώ θα βρείτε μία πολύ μεγάλη συλλογή από εσπαντρίγιες σε όλα τα χρώματα και σε όλα τα σχέδια. Last but not least, τα εν λόγω παπούτσια τα φορούν διάσημα πόδια όπως αυτά του Michael Douglas, της Catherine Zeta Jones, του Jack Nicholson, ακόμη και του Πάπα!

A+R, Βενετία, ΗΠΑ: Ψάχνετε για απλά καθημερινά αντικείμενα με πρωτότυπο design; Τότε ήρθατε στο σωστό μέρος. Το συγκεκριμένο κατάστημα θα σας προμηθεύσει με κούπες, κανάτες και άλλα μικροαντικείμενα σε σχέδια που ποτέ δεν είχατε φανταστεί.

Yastik, Κωνσταντινούπολη: Αν θέλετε ο ύπνος σας να έχει μία αίσθηση ανατολής δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το Yastik στην τουρκική πρωτεύουσα. Τεράστια ποικιλία μαξιλαριών με σήμα κατατεθέν το χαρακτηριστικό ikat pattern, το λεγόμενο ανατολίτικο σχέδιο. Παράρτημά του υπάρχει και στο Λονδίνο.