Αποστολή Λονδίνο: το τοπίο εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων

Αποστολή Λονδίνο: το τοπίο εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων

Η Βρετανική πρωτεύουσα έχει μετατραπεί σε γιορτινό εργοτάξιο

Oι Βρετανοί ξεκίνησαν τις ετοιμασίες και τα έργα προκειμένου να υποδεχτούν αυτό το καλοκαίρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2006, αφήνοντας ελάχιστα για την τελευταία στιγμή. Παρότι όλα λέγεται πως είναι έτοιμα- και κανείς δεν αμφιβάλει ότι οι Λονδρέζοι θα έχουν τα πάντα στην εντέλεια- αρκετά σημεία της πόλης του Λονδίνου, μοιάζουν με εργοτάξιο.

Στολισμοί και σημαίες παντού, με φώτα που λάμπουν σαν παγέτες το βράδυ ομορφαίνουν την ήδη υπέροχη Αγγλική πρωτεύουσα. Αμέτρητος κόσμος επισκέπτεται το Λονδίνο και όλα τα ξενοδοχεία είναι κλεισμένα. Τα μαγαζιά έχουν φορέσει τα καλά τους, τα ταξί trendy attires και πάει λέγοντας! Η πόλη έχει εξοπλιστεί με εγκαταστάσεις ασφαλείας, κάμερες παντού και αστυνόμευση με τον πιο διακριτικό τρόπο.

Τα πάντα όμως έχουν ακριβύνει- δλδ τα ήδη πανάκριβα καθημερινά αγαθά, έχουν φτάσει στα ύψη, κάνοντας ακόμη και τους ίδιους τους πολίτες να δυσανασχετούν. Για πεντάλεπτη διαδρομή με ταξί, ξοδεύαμε 10 λίρες- ενώ για το μετρό και το τρένο από 5 έως 14 λίρες για μία διαδρομη. Τραγικό! Για να μην πούμε πως ένα μικρό μπουκαλάκι νερό μας κόστιζε από 2 έως 3 λίρες!

Ας αφήσουμε όμως αυτά και ας πάμε στα έργα. Χρειάζεται άδεια για να μπει κανείς στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις γι αυτό κι εμείς τις απαθανατίσαμε από απόσταση. Το Ολυμπιακό Στάδιο, έχει ολοκληρωθεί, το ίδιο και η μαγική London Bridge με το γυάλινο ουρανοξύστη να στέκεται επιβλητικά ατενίζοντας τον ουρανό. Σε κάθε σχεδόν οικοδομικό τετράγωνο, συναντάμε γερανούς πίσω από τα πανύψηλα κτήρια, ενώ εργάτες και μηχανικοί κυκλοφορούν σε κάθε δρόμο. Προσόψεις γνωστών εταιρειών και γυάλινων εμπορικών κέντρων, έχουν καλυφθεί από τα χρώμματα των αγώνων.

Ένα πράγμα διχάζει μόνο και αυτό είναι το «άγαλμα» Orbit (τροχιά), αυτό το κόκκινο πράγμα που θυμίζει σκαλωσιά ή κάλλιστα το ανθρώπινο DNA σε μπορντώ χρώμα-που στέκεται έξω από το Ολυμπιακό στάδιο. Άλλοι το αποκαλούν έκτρωμα και άλλοι μεγαλειώδες. Εσείς τι γνώμη έχετε; Χαιρετίσματα από το Λονδίνο!