Διεθνές Βραβείο για τον Γιώργο Παπανδρέου

Διεθνές Βραβείο για τον Γιώργο Παπανδρέου

Βραβεύτηκε για τη συνεισφορά του στον τομέα της προώθησης καινοτόμων και νέων τεχνολογιών στην Παιδεία

Βραβεύτηκε πρόσφατα ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, για τη συνεισφορά του στον τομέα της προώθησης καινοτόμων και νέων τεχνολογιών στην Παιδεία και το ψηφιακό σχολείο,στο διεθνές συνέδριο πληροφορικής, που διεξήχθη στη Ρόδο.

Η τιμητική διάκριση απονεμήθηκε από το ICICTE 2012: International Conference on Information Communication Technologies in Education, που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο Solent του Σαουθάμπτον στη Βρετανία και τον οργανισμό Justice Institute of British Columbia, στον Καναδά.

Ο κ. Παπανδρέου ήταν από τους εισηγητές του συνεδρίου, και στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια για την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης.

Όπως είπε: "η ανάπτυξη του ψηφιακού σχολείου θα πρέπει να είναι πάντα σε προτεραιότητα. Το Διαδίκτυο θα πρέπει να παραμείνει ελεύθερο γιατί στη Δημοκρατία, η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο κόσμο".



Το συνέδριο ICICTE τελούσε υπό την αιγίδα της Unesco Hellas και διοργανώνεται στην Ελλάδα, σε ετήσια βάση, από το 2000 έως τώρα.