H χυδαιότητα δεν έχει πατρίδα...

H χυδαιότητα δεν έχει πατρίδα...

Η γερμανική εφημερίδα Zeit -παρηγοριά σε χαμηλά ένστικτα και γαργάλημα σε ταπεινά αισθήματα- έφτιαξε ένα φωτορεπορτάζ για το που κρύβουμε οι Έλληνες, κάτι σαν κάφροι της Ευρώπης, τα χρήματα μας και δεν τα πάμε στις τράπεζες. Μάτσα τα 50ευρα και τα 200ευρα για τις ανάγκες της φωτογραφήσεις. Τυπικά γερμανικό το σπίτι της φωτογράφισης. Ξύλινο όλο. Και οι έλληνες τάχα βάζουμε τα μασούρια στα φάρμακα, στα σκουπίδια, στις θήκες των αλετριών σκουπών, στα θησαυροφυλάκια μαζί με τσάντες ακριβές και γούνες, στο γύψο, στα ταβάνια, κάτω απ τα έπιπλα σε ειδικές θήκες.

Τι αστείο ε; Το ίδιο με το ότι οι Εβραίοι έμοιαζαν με ποντίκια πριν μισό αιώνα και κάτι ψιλά, για αντίστοιχες εφημερίδες της ίδιας χώρας. Φτήνια, χυδαιότητα, κιτρινισμός. Και ποιος τους απαντά πως απέτυχαν. Τα χρήματα τους οι Έλληνες δε τα κρύβουν έτσι. Οι Γερμανοί τους παίρνουν και τα κρύβουν έτσι.

Και θα λεγα και κάπου αλλού να κρύψουν τα μασούρια τους, αλλά έχε χάρη που έχω αγωγή και τρόπου και που το Queen δεν είναι Zeit να κάνει αντίστοιχη φωτογράφιση...