Γιατί μόνο η Ικαρία; Θέλω και το Νέο Ηράκλειο να προσαρτηθεί στο Λιχτενστάιν...

Γιατί μόνο η Ικαρία; Θέλω και το Νέο Ηράκλειο να προσαρτηθεί στο Λιχτενστάιν...

Ναι, ναι, ξέρω. Το συγκεκρίμενο κομμάτι αφόρα στην τηλεόραση αλλά μήπως έχω δε σας δίνω; Για τι να συζητήσουμε δηλαδή; Για το Κωνσταντίνου και Ελένης, την γκαρσόνα α, την γκαρσόνα βου και τον Καντακουζήνα ή το Παρά Πέντε και τι θα γίνει στο τέλος, που απ'έξω τα ξέρουμε;
Ενώ το θέμα της Ικαρίας, που τάχα, επιθυμεί την «απόσχισή» της από την Ελλάδα και την «προσάρτησή» της στην Αυστρία, όσο να ναι μας συγκινεί και μας αφόρα διότι α) η Ικάρια θα βλέπει πλέον αυστριακή τηλεόραση και β) είναι της μόδας διότι οι Ικαριώτες λέει, είναι οι μακροβιότεροι στο κόσμο (χάθηκε ο κόσμος, πατερούλη μου, να μην είσαι απ το Μεσολόγγι που βιάστηκες και την έκανες νωρίς;).

Η αυστριακή λαϊκή εφημερίδα «Χόιτε» λοιπόν, σε θέμα που υιοθέτησαν και άλλα αυστριακά ΜΜΕ -ακόμη και από την ιστοσελίδα της αυστριακής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης- φιλοξένησε θέμα με τον τίτλο «Χρεοκοπημένοι Έλληνες – Το πρώτο νησί διακοπών θέλει να ανήκει μελλοντικά στην Αυστρία» και υπέρτιτλο «Πρωτάκουστο πολιτικό γεγονός: Η Ικαρία σχεδιάζει δημοψήφισμα για απόσχιση από την Αθήνα», ενώ μέσα γράφεται πως στην Ικαρία, οι κάτοικοί της με τον δήμαρχό της Χριστόδουλο Σταφρινάδη, εξαιτίας της δυσαρέσκειας με την Αθήνα, θέλουν να προσαρτηθούν στην Αυστρία!
Να κλαις η να γελάς ή και τα δύο ταυτοχρόνως και μεικτώς;

Και όλη αυτή η γελοιότητα οδήγησε την ελληνική πρεσβεία στο να εκδώσει οργίλη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «Η Ικαρία είναι αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής επικράτειας και δεν υπάρχει καμία λήγουσα συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στο νησί. Στις 17 Ιουλίου 2012 γιορτάζεται η 100η επέτειος της επανάστασης, με την οποία το νησί του Ανατολικού Αιγαίου, η Ικαρία, απέκτησε την ανεξαρτησία της από το οθωμανικό κράτος. Με τη Συνθήκη της Λοζάνης του 1923, επιβεβαιώνεται στο άρθρο 12 ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και η Ικαρία, ανήκουν στην Ελλάδα».

Και μέσα σ'όλα στην εφημερίδα, φιλοξενούνται, δηλώσεις διεθνολόγου, καθηγητή του Πανεπιστημίου της αυστριακής πόλης Λιντς, τον οποίο οφείλει να χαίρεται η πανεπιστημιακή κοινότητα πανευρωπαϊκά, ο οποίος αποφαίνεται δεν θα υπήρχε πρόβλημα για μια ένταξη της Ικαρίας στην Αυστρία, αρκεί φυσικά να υπήρχε η συγκατάθεση για κάτι τέτοιο του Αυστριακού ομοσπονδιακού προέδρου, ο οποίος θα έπρεπε να υπογράψει μια σχετική συμφωνία με το νησί, βασιζόμενη στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου. Ως προς το αν η Ικαρία θα γινόταν αυτόματα το δέκατο ομόσπονδο κρατίδιο της Αυστρίας, ο καθηγητής λέει πως θα πρέπει να αλλάξει το αυστριακό Ομοσπονδιακό Σύνταγμα, το οποίο προβλέπει εννέα ομόσπονδα κρατίδια, ενώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, η Βιέννη θα έπρεπε να αναλάβει και το ποσοστό του συνολικού ελληνικού χρέους, που αντιστοιχεί στους Ικαριώτες, περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ (ε, τότε, άντε! Με το καλό και όπως φεύγετε να σας τυλίξουμε και αλλά 250 της Λήμνου;).

Ο γερμανικός και αυστριακός τύπος, πολίτικος, αθλητικός, σκανδαλοθηρικός έχει ξεφύγει πλέον. Ας τον αντιμετωπίσουμε όπως αξίζει. Σα να βλέπουμε κωμωδία. Και μετά; Ας διαλέξουμε από ένα κράτος ο καθένας να ζητήσουμε προσάρτηση. Εγώ να, έτσι πρόχειρα, λέω η Καλογρέζα να προσαρτιστεί στο Μοντε Καρλο, η Νέα Ιώνια στο Σαν Μαρίνο, η Λυκόβρυση στο Λουξεμβούργο και εμείς στο Νέο Ηράκλειο στο Λιχτενστάιν.

Όχι τίποτα άλλο αλλά θα χει και οικόσημο η έξοδος στο Ηλεκτρικό όπως θα αναβαίνω από Ομόνοια...