Όχι, κύριε Πολύδωρα!

Όχι, κύριε Πολύδωρα!

Εμάς τους 40ρηδες, πια, ως γενιά μας πήρε και μας σήκωσε τ' αέρι και γύρευε πότε θα μας αποθέσει πάλι στο χώμα! Οι πτυχιούχοι των 22 και βάλε χρόνων δεν κάνουν όνειρα αν ζουν ακόμα εδώ και πονάνε όσοι ξενιτεύτηκαν από νόστο και ως θύματα ρατσισμού, όσο κι αν δεν θέλουνε να το παραδεχτούν οι τάχα μου καθαρόαιμοι (με ποιο ρέζους;), του κυρίου Μιχαλολιάκου. Όλοι αγωνιζόμαστε με μπλοκάκια, χωρίς μισθολόγια, υποαπασχολούμενοι, χωρίς προστασία και δικαιώματα, χαμηλόμισθοι, ανασφαλείς, με προσόντα, ωραίοι, νέοι και ατυχείς Έλληνες. ΑΣΕΠ. Εξετάσεις πτυχιούχων για πολλοστή φορά. Τάχα μου αξιοκρατία! Και κυρίως απαξία! Απαξία γενιών και προσόντων!

Όμως, ο κ. Βύρων Πολύδωρας, ο πολιτικός άνδρας που διατέλεσε πρόεδρος της Βουλής για μια μόλις μέρα, έχοντας εξασφαλίσει έτσι τα οφέλη του τίτλου – θεσμού για πάντα, διόρισε μια κόρη του στο γραφείο του, προκαλώντας σάλο. Και σωστά προκλήθηκε αυτός!

Ξέρω οικονομολόγους-ταξιτζήδες, δημοσιογράφους (του Παντείου)-σερβιτόρους, αρχιτέκτονες-πωλητές σε επιπλάδικα, νηπιαγωγούς να εργάζονται ως γραμματείς σε γιατρούς με 300 ευρώ το μήνα, θεατρολόγους-μπάρμαν, κοινωνιολόγους-μανικιουρίστες! Είναι αυτοί που δεν είχαν την τύχη να είναι παιδιά πολιτικού ανδρός! Διότι τότε θα είχαν διοριστεί!

Όμως, για σχεδιασμένη ενέργεια που σκοπό έχει να πλήξει το πολιτικό του κύρος, κάνει λόγο ο Βύρων Πολύδωρας αναφερόμενος στην είδηση. Δεν έκανε τίποτα παράνομο, λέει ο πολιτικός άνδρας -με το σκανδαλωδώς νεανικό καστανοκόκκινο μαλλί, που θα ᾽χει κάποιο γονίδιο προφανώς αντιγήρανσης, μιας και εμείς αρνούμαστε πως οι άνδρες που κρατούν τη μοίρα του λαού μας που ψυχορραγεί έχουν ως μέλημα να βάψουν μαλλί- και αφετέρου ότι ενώ κανονικά δικαιούται να έχει έξι μετακλητούς υπαλλήλους, εκείνος δεν έχει στη διάθεση του κανέναν άλλον πέρα από τη θυγατέρα του!

Αυτά είναι θυσίες! Για μας κουράζεται το παιδί του που βγάζει δουλειά για άλλους πέντε! Για να μη μας χρεώσει τους μισθούς τους (όχι τη βαφή!). Την είχε μαζί του από το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, ως αντιπρόεδρος της Βουλής, και τώρα την πήρε μετακλητή και ως πρόεδρος της Βουλής. «Δεν πήρα κανέναν παρά μόνο την κόρη μου, η οποία με βοηθάει 20 ώρες την ημέρα», τόνισε.

Πόσο νόμιμος! Όμως και ηθικός; Ειδικά όταν οι νέοι με τη βία κρατούν το κεφάλι τους ψηλά, ζώντας απ τις συντάξεις τους γονιών τους, χωρίς αύριο, χωρίς ελπίδα, μόνο με περηφάνια και προσόντα; Αναρωτήθηκε ακόμα, «γιατί τώρα;» ενώ το θέμα ήταν γνωστό! Και γιατί όχι κ. Πολύδωρα; Γιατί όχι τώρα; Γιατί χθες, ή γιατί αύριο; Θα μας πείτε ποια ώρα σας βολεύει ή είναι σωστή για να μη νιώσουμε για άλλη μια φορά αδικημένοι, ριγμένοι και εντελώς αβοήθητοι; Γιατί σ αυτόν τον τόπο, όσοι δεν είχαν καλό κάρμα είναι καταδικασμένοι;

(Να σας ζητήσω και μια χαρούλα; Επειδή δεν έχω καλό χρωματικό γονίδιο, θα μου δανείσετε το μαλλί σας να πάω σε έναν γάμο;)