«Λεφτά υπάρχουν» είχε πει ο νυν Πρωθυπουργός…

«Λεφτά υπάρχουν» είχε πει ο νυν Πρωθυπουργός…

...μόνο που εννοούσε στις ελβετικές τράπεζες.

Τριπλασιάστε λοιπόν τα χρήματα που βρίσκονται αποταμιευμένα σε λογαριασμούς των ελληνικών τραπεζών και θα έχετε το ποσό των χρημάτων που βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων στην Ελβετία. Αυτά αποκαλύπτονται από το γνωστό γερμανικό περιοδικό Spiegel, το οποίο αναφέρθηκε σε καταθέσεις που φτάνουν τα 600 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό καθόλου μικρό και ιδιαίτερα ύποπτο, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του δεν έχει δηλωθεί ποτέ στην εφορία.

Πώς αποκαλύφθηκε όλο αυτό; Με τη συνεργασία μεταξύ Παπανδρέου και της προέδρου της Ελβετίας Μισελίν Καλμύ – Ρέι, καθώς και με τη συμβολή των Υπουργών Οικονομικών των δύο χωρών. Μέσω της ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών, οι δύο κυβερνήσεις αποσκοπούν στην υπογραφή συμφωνίας που θα διαμορφώσει μια κοινή επιτροπή ελέγχου.

Απ' ότι φαίνεται, η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πως έχει εντοπίσει αρκετούς Έλληνες φοροφυγάδες οι οποίοι θα πρέπει να πληρώσουν φόρο εκ των υστέρων, που θα φτάνει στο 10% από τα κέρδη που θα έχουν αποκτήσει μέσω των τόκων δέκα ετών τα οποία έχουν μεσολαβήσει. Παράλληλα, θα κληθούν να πληρώσουν και πρόστιμα καθυστέρησης.