Διαφήμιση για την πάταξη της παραοικονομίας...

Διαφήμιση για την πάταξη της παραοικονομίας...

Νιγηριανοί, Πακιστανοί και λοιποί παράνομοι μικροπωλητές. Αποτελούν το πραγματικό πρόβλημα στην παραοικονομία;

Πουλάνε cd και dvd ταινιών πρώτης προβολής με κακή απόδοση τις περισσότερες φόρες, τσάντες – μαιμού σινιέ, γυαλιά ηλίου με ξεβαμμένες τις φίρμες και καλά, κάνα ρολόι έντονο χρυσάφι να ξεβάφει στο χέρι σου, κολόνιες της μόδας που μυρίζουν σαν αγίασμα απ το νεράκι με τα μυρωδικά.
Στήνουν τη πραμάτια τους με πάγκους εύκολους να σηκωθούν και να μεταφερθούν αστραπιαία, στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους του κέντρου, έξω απ τα άδεια μαγαζιά των πολυτελών αντίστοιχων ειδών. Τους τρώει το κρύο, η βροχή, οι υψηλές θερμοκρασίες, ο μάγκας «επιχειρηματίας» που τους επιβλέπει καλοντυμένος και «δικό μας παιδί» απ την γωνία, με το φρέντο στο χέρι.

Είναι συνήθως Νιγηριανοί ή Πακιστανοί και σπανίως, πια, αθίγγανοι. Όλοι ξέρουμε πια πως αυτά τα προϊόντα είναι της πλακάς. Εν γνώση μας ότι αγοράσουμε. Συνήθως εκεί που τους βλέπεις, εκεί τα μαζεύουν και εξαφανίζονται πανικόβλητοι γιατί η αστυνομία τους παίρνει στο κατόπι. Δεν λέω! Το κράτος χάνει λεφτά απ'τη μη τρυπημένη απόδειξη, την απόδοση ΦΠΑ και όσα του ανήκουν απ'τα μαιμού Ρέιμπαν, όμως να μπει στο κόπο να κάνει και κοτζάμ διαφήμιση και μάλιστα με την αρωγή όλης της ιδιωτικής και κρατικής τηλεόρασης, όλων των καναλιών είναι και λίγο υπερβολή.

Απ'την Νέο Υόρκη, τη Γενεύη, το Παρίσι, μέχρι το Μέξικο Σίτι και τη Μποκοτά, τέτοιου είδους φτωχό έμποροι υπάρχουν και δεν θεωρούνται και κολοσσιαία πληγή της οικονομίας. Με το να στοχοποιήσεις αυτούς δείχνεις έργο για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας; Αν ναι, τότε τη βάψαμε όλοι μαζί, αν και το ξέραμε! Εδώ δεν δίνουν ΦΠΑ, εισφορές στα ταμεία, αποδείξεις οι μεγάλες εταιρείες, οι φτωχοδιάβολοι τους μάραναν...

Αφήστε δε την αισθητική του διαφημιστικού, αποτέλεσμα τόσων καναλιών ενωμένων! Σαν επίκαιρα κινηματογραφικά την εποχή του ασπρόμαυρου σινεμά, αν και με χρώμα, που καταφέρνουν το αντίθετο απ το ζητούμενο. Εγείρουν τα συναισθήματα μας υπέρ των καημένων των μικροέμπορων και των όσων τραβάνε. Πάλι τα καταφέρανε...