Κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό

Κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό

Παίζουν την πρέφα τους, κάνουν τις βόλτες τους, έχουν τα χόμπυ τους, κάνουν και τις καλές τους πράξεις.

Ο λόγος για τους 15 (και βάλε πλέον) συνταξιούχους δημόσιους υπαλλήλους της Θεσσαλονίκης που αποφάσισαν να προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο τους στους συμπολίτες τους, δείχνοντάς τους έτσι την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη τους. Όπως λένε, αυτοί είναι που πλήρωσαν τους μισθούς τους και αυτοί είναι που πληρώνουν τώρα τη σύνταξή τους –μια σκέψη σπάνια για νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου στη χώρα μας.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ολότελα δική τους, με στόχο να ανακουφίσουν τους πολίτες, βοηθώντας αυτούς αλλά και τις δημόσιες υπηρεσίες που τους εξυπηρετούν. Στην Υπηρεσία Προνοιακών Επιδομάτων για παράδειγμα, οι ουρές από άτομα με σοβαρά προβλήματα είναι ατελείωτες και κάθε άνθρωπος με συνείδηση, ελεύθερο χρόνο και διάθεση να κάνει το καλό και να το ρίξει στο γιαλό, βρίσκει ιδανικό έδαφος για να εκδηλώσει την αλληλεγγύη του.

Εκεί, οι συνταξιούχοι μας απαντούν σε απορίες, τρέχουν σε όλα τα πιθανά γραφεία, πρωτοκολλούν, παίρνουν σφραγίδες και υπογραφές, εξυπηρετούν τον πολίτη και τελικά τον σώζουν από το λαβύρινθο της γραφειοκρατίας. Στόχος τους είναι να γίνουν ακόμη περισσότεροι και να αποκτήσουν κάποιο αναγνωριστικό εθελοντή, καθώς στη χώρα που ζούμε ακόμα και ο εθελοντισμός μπορεί να εξελιχθεί σε μια κερδοφόρα απάτη.