Σοκ: Δείτε τι έπαθε αυτό το κορίτσι καπνίζοντας συνθετική μαριχουάνα!

Σοκ: Δείτε τι έπαθε αυτό το κορίτσι καπνίζοντας συνθετική μαριχουάνα!

Έπαθε πολλαπλά εγκεφαλικά μέσα σε 15 λεπτά και παραλίγο να χάσει τη ζωή της

Η 17χρονη Emily Bauer έπαθε πολλαπλά εγκεφαλικά καπνίζοντας συνθετική μαριχουάνα την οποία είχε αγοράσει από ένα βενζινάδικο. Το ναρκωτικό αυτό ου είναι αλλιώς γνωστό και ως Spice ή K2 είναι ένα φυτικό μίγμα που έχει περιλουστεί με χημικές ουσίες και το οποίο προκαλεί το ίδιο «αίσθημα» όπως η μαριχουάνα, σύμφωνα με το National Institute on Drug Abuse. Θεωρείται νόμιμο και έχει προκαλέσει παρενέργειες σε πολλούς νέους και όχι μόνο.

Η οικογένεια της κοπέλας δημοσιοποίησε το περιστατικό απαιτώντας να αποσυρθεί. Τα κατάφερε για λίγο, όμως οι κατασκευαστές του προϊόντος τροποποίησαν τα συστατικά και... επέστρεψε και πάλι στα ράφια.

Τι συνέβη όμως στη νεαρή κοπέλα; Τον περασμένο Δεκέμβρη, μέσα σε 15 λεπτά είχε αρχίσει να νιώθει έντονο πονοκέφαλο, ζητώντας επίμονα να ξαπλώσει. Πριν οι φίλοι της προλάβουν να καταλάβουν τι συμβείνει εκείνη έπαθε πολλά εγκεφαλικά, με αποτέλεσμα να μπει σε μια ψυχωτική κατάσταση, κατά τη διάρκεια της οποίας δε μπορούσε να συγκρατήσει τα ούρα της, έπεφτε πάνω σε τοίχους, είχε παραισθήσεις και συμπεριφερόταν βίαια- αναφέρει το CNN.

«Μέσα σε τέσσερις μέρες από το θα γίνει καλά και θα την βάλουμε σε κέντρο απεξάρτησης, περάσαμε στο δεν ξέρουμε αν θα τα καταφέρει να επιζήσει» είπε ο πατριός της.

«Συναντηθήκαμε με την ομάδα των νευρολόγων οι οποίοι μας έδειξαν εικόνες από τον εγκέφαλο της Emily. Μας είπαν ότι οι λευκές περιοχές ήταν νεκρές...Το 70% ήταν άσπρο» συνεχίζει η μητέρα της.

Η Emily έχασε τον εαυτό της, δεν είχε καμία επίγνωση και φυσικά δεν αναγνωρίζε την οικογένειά της ενώ δεν μπορεί να ξαναχρησιμοποιήσει τα χέρια και τα πόδια της. Οι γονείς της πήραν πριν λίγο καιρό τη δύσκολη απόφαση να τη βγάλουν από το αναπνευστικό μηχάνημα και να διακοπεί η χορήγηση τροφής, όμως εκείνη δεν τα παράτησε. Σα να ξύπνησε ξαφνικά και ένα πρωί που η μητέρα της μπήκε στο δωμάτιο της είπε: «Καλημέρα, σ' αγαπώ». Η Emily απάντησε: «Κι εγώ σ' αγαπώ».

Ξενίνησε να γελά, παρότι τυφλή πλέον και να ψιθυρίζει. Η οικογένειά της δε γνωρίζει πόσο ακόμη μπορεί να βελτιωθεί η κατάστασή της, όμως έχει αρχίσει ήδη να κινεί τα χέρια και τα πόδια της και πριν από λίγο καιρό άρχισε πάλι να τρώει στερεά τροφή.

Δεν είναι το μόνο παιδί που παραλίγο να πεθάνει από τη συνθετική κατά τα άλλα νόμιμη μαριχουάνα γι αυτό και η οικογένειά της ξεκίνησε αγώνα για την απαγόρευσή της και γενικότερα κατά των ναρκωτικών, ιδρύοντας το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Synthetic Awareness For Emily.

Διαβάστε ακόμη:

Τι είναι τελικά ευτυχία; Ένας τυφλός νέος παραδίδει μαθήματα ζωής μέσα από ένα μοναδικό video

H απληστία του ανθρώπου: Ένα video που αποκαλύπτει την μοχθηρή μας πλευρά