To Facebook κατέβασε φωτογραφία από τατουάζ κοπέλας που νίκησε τον καρκίνο του στήθους

To Facebook κατέβασε φωτογραφία από τατουάζ κοπέλας που νίκησε τον καρκίνο του στήθους

Η φωτογραφία όμως έκανε το γύρο του κόσμου εμπνέοντας χιλιάδες γυναίκες

Η αλήθεια είναι πως το Facebook διατηρεί μία αυστηρή κριτική σε οτιδήποτε έχει να κάνει με πορνογραφία και γυμνό- παρότι ουκ ολίγες φορές του ξεφεύγουν διάφορα. Αυτή τη φορά, η αυστηρότητά του ίσως ξεπέρασε τα όρια προς μία κοπέλα που ναι μεν νίκησε τη μάχη με τον καρκίνο αλλά έχασε και τα δύο της στήθη.

Η φωτογραφία της Inga Duncan Thornell, η οποία μετά από χρόνια πάλης κατάφερε να κερδίσει τη ζωή απεικονίζει ένα πλήρες cover up tattoo στη θέση του στήθους της που θυμίζει μπλουζάκι. Είναι η εικόνα που βλέπετε. Η νεαρή κοπέλα αποφάσισε να καλύψει της ουλές της και τα σημάδια με ένα τατουάζ που θα χαρακτηρίζαμε και όμορφο. Ένα σχέδιο που όχι μόνο δεν είναι προσβλητικό, παρότι γυμνό αλλά δίνει κουράγιο σε πολλές γυναίκες που υποφέρουν για τον ίδιο λόγο.

Η κοπέλα 'ζωγράφισε' στο στήθος της χαρούμενες εικόνες ζωής, δίνοντας μια ιδέα πολεμίστριας στο μπράτσο και στο στυλ του σχεδίου. Με αυτό τον τρόπο αντικατέστησε τα δύο στήθη της και τη χαμένη της θηλυκότητα όπως είπε. Με κάτι δικό της, που θα τη γεμίζει με ευχάριστες σκέψεις, θα της δίνει κουράγιο και θα της θυμίζει πως αξίζει να πολεμάμε για τη ζωή. Πως η ζωή είναι όμορφη και χαρούμενη. Πολύχρωμη. Δεν θέλησε όπως είπε να κάνει πλαστική και να βάλει μέσα της κάτι που δεν ήταν δικό της, οπότε το τατουάζ ήταν η ιδανική λύση να αφήσει πίσω της τα σημάδια.

Η φωτογραφία βρίσκεται στο βιβλίο Bodies of Subversion: A Secret History of Women and Tattoo. Ο Lee Roller όμως από το στούντο Custom Tattoo Design στο Οντάριο του Καναδά της ξαναπόσταρε παρότι δεν ήταν δικό του έργο απαιτώντας από το κοινό του να κάνει share εμπνέοντας κι άλλες γυναίκες που αισθάνονατι ντροπή για τις ουλές τους. Η φωτογραφία είχε 186.000 share μέσα σε 24 ώρες... Η καλλιτέχνης που έκανε το τατουάζ ονομάζεται Tina Bafaro. Το facebook δήλωσε πως δεν μπορεί να επιτρέψει τη φωτογραφία σε ατομικό προφίλ, αλλά μόνο σε σελίδα. Όπως και να έχει, μόνο προσβλητική και χυδαία δεν μπορεί να είναι αυτή η φωτογραφία!

Διαβάστε ακόμη:

Έρευνα σοκ: το ανθρώπινο είδος έχει επισήμως αποβλακωθεί

Φοίβος Ισταυρίογλου: Οι τελευταίες εξελίξεις από την υπόθεση κλοπής πίνακα του Dali