Πώς να χακάρεις ένα κινητό με τη βοήθεια μιας... κατάψυξης!

Πώς να χακάρεις ένα κινητό με τη βοήθεια μιας... κατάψυξης!

Γερμανοί ερευνητές, τα κατάφεραν και αποκαλύπτουν τον τρόπο

Γερμανοί ερευνητές από το πανεπιστήμιο Erlangen βρήκαν τρόπο να αποσπάσουν το περιεχόμενο από την μνήμη smartphone μετη βοήθεια υψηλών θερμοκρασιών. Πώς; Πήραν ένα Galaxy Nexus, και το έβαλαν στον πάγο, επιβεβαιώνοντας ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να βοηθήσουν ένα Linux PC να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα του τηλεφώνου σας.

Ο κωδικός πρόσβασης και το κλείδωμα οθόνης παρακάμπτονται εύκολα, σε συνθήκες ψύχους, σύμφωνα με νέα έρευνα . Οι ερευνητές, ήταν σε θέση να παρακάμψουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας και να διαβάσουν τη μνήμη του, με τη βοήθεια μίας επίθεσης τύπου «cold boot» η οποία βασίζεται στην αρχή ότι η μνήμη RAM μπορεί να διατηρήσει, για κάποιο διάστημα, τμήματα από τις πληροφορίες που περιέχει, ακόμη κι αν ένα computer κλείσει.

Τα smartphones είναι το ίδιο ευάλωτα. Διατηρούν, επίσης, τις πληροφορίες στη μνήμη μετά το κλείσιμό τους, αλλά αυτό συμβαίνει για ένα με δύο δευτερόλεπτα. Οι ερευνητές, κατάφεραν να παρατείνουν αυτό το χρονικό διάστημα έως τα 5-6 δευτερόλεπτα. Αυτό που χρειάστηκε ήταν απλά να αφαιρέσουν και να επανατοποθετήσουν την μπαταρία ώστε να κλείσει το τηλέφωνο και, στη συνέχεια, να το ξανανοίξουν γρήγορα κρατώντας πατημένα τα πλήκτρα power και volume. Έπειτα, έτρεξαν ένα εργαλείο που ονομάζεται FROST (Forensic Recovery of Scrambled Telephones), συνδέοντας το τηλέφωνο μέσω micro USB με ένα Linux PC, που τους επέτρεψε να «τραβήξουν» τα υπολείμματα της μνήμης από το τηλέφωνο.

Διαβάστε ακόμη:

Μια ξανθιά πιο έξυπνη κι από τον Αϊνστάιν!

Aπίστευτο: Το πρώτο 3D στυλό είναι πλέον γεγονός! (video)