Έξι (πολύ) καλοί γαμπροί στο Facebook

Έξι (πολύ) καλοί γαμπροί στο Facebook

Είναι νέοι, όχι απαραιτήτως ωραίοι, και πολύ πολύ ευκατάστατοι εξαιτίας του facebook που γέμισε με εκατομμύρια δολαριάκια τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

markzuckerberg
Dustin_Moskovitz
SeanParker
PeterThiel
Yuri_Milner
Eduardo_Saverin

Η λίστα του αμερικάνικου περιοδικού Forbes που μας ενημερώνει για την οικονομική κατάσταση των πλουσιότερων του πλανήτη, σε κάθε κατηγορία, ανελλιπώς κυκλοφόρησε. Αυτοί είναι οι έξι εξαίρετοι νέοι που η περιουσία τους αυξήθηκε με τη βοήθεια (εν μέρει τουλάχιστον) του Facebook και σκαρφάλωσαν στην κορυφή της λίστας. Κάντε τους κι εσείς φίλους (στο Facebook). Μπορείτε.

Mark Zuckerberg
Ο Zuck -όπως είναι το χαϊδευτικό του- δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ο κύριος Facebook αυτοπροσώπως. Είτε τον αγαπάτε είτε τον σιχαίνεστε (είτε τον ζηλεύετε θανάσιμα) ο κύριος Zuckerberg έχει περισσότερα χρήματα από όσα θα αποκτήσετε στη ζωή σας. Η αξία της εταιρείας του υπολογίζεται στα 65 ΔΙΣεκατομμύρια δολάρια ενώ η δική του προσωπική περιουσία ανέρχεται στα 13,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Dustin Moskovitz
O Duskin είχε την τύχη (ναι, το λες τύχη) να συγκατοικήσει με τον Mark όταν ήταν φοιτητές και οι δύο στο Harvard και ήταν συνιδρυτής της επικερδούς εταιρείας του (για το Facebook μιλάμε), την οποία εγκατέλειψε το 2008 για να ξεκινήσει μια δική του. Στα 26 του (είναι γεννημένος έξι μέρες αργότερα από τον Zuckerberg) είναι ένας από τους νεαρότερους δισεκατομμυριούχους στον κόσμο. Και η οικογενειακή του κατάσταση είναι «άγαμος», να έχετε υπ' όψη. Η περιουσία του ανέρχεται στα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια και η εργασία του, αυτήν την περίοδο, είναι η διοίκηση της εταιρείας Asana. Παράλληλα δωρίζει χιλιάδες και χιλιάδες δολάρια για να βοηθήσει τις προσπάθειες διαφόρων οργανώσεων και οργανισμών να νομιμοποιήσουν τη μαριχουάνα.

Sean Parker
Το «κακό» παιδί του Facebook και ιδρυτής του Napster έχει μια μακρά ιστορία, μέρος της οποίας μπορείτε να παρακολουθήσετε και να ανακαλύψετε στην ταινία «The Social Network» στο πρόσωπο του Justin Timberlake που τον υποδύεται. Διάσημος για τις καινοτόμες ιδέες του και τον τρόπο με τον οποίο άλλαξε για πάντα τον τρόπο με τον οποίο κυκλοφορούν όχι μόνο οι πληροφορίες αλλά και η μουσική μέσω διαδικτύου εξακολουθεί να κερδίζει χρήματα από ιντερνετικές επενδύσεις. Η περιουσία του ανέρχεται στα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια και απολαμβάνει την 782η θέση στην κατάταξη των δισεκατομμυριούχων σε όλο τον κόσμο.

Peter Thiel
Ο ιδρυτής του PayPal υπήρξε ένας από τους πρώτους υποστηρικτές του Facebook, στο οικονομικό σκέλος. Η περιουσία του ανέρχεται σήμερα στα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια και το αντικείμενο εργασίας του αυτή την περίοδο είναι οι επενδύσεις -από τις οποίες, δυστυχώς, χάνει αρκετά λεφτά.

Yuri Milner
Ο Ρώσος τεχνικός είναι επικεφαλής της εταιρείας επενδύσεων Digital Sky Technologies και έχει εκατομμύρια δολαρίων συμμετοχής -σε επενδύσεις- στο Facebook. Η περιουσία του αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Όταν το Chatroulette φάνηκε πως είχε κάποιο ενδιαφέρον θέλησε να επενδύσει και εκεί χρήματα αλλά ο 18χρονος εμπνευστής του του αρνήθηκε. Τώρα που, όπως αποδείχθηκε, το Chatroulette ήταν μια φούσκα μάλλον ξεφυσά με ανακούφιση για αυτή την απόρριψη.

Eduardo Saverin
Ο κακόμοιρος Eduardo ήταν ο συγκάτοικος του Zuckerberg και ο άνθρωπος που αρχικά έβαλε το κεφάλαιο για το Facebook και τον βοήθησε να ξεκινήσει την επιχείρηση για να βρεθεί, εν τέλει, εκτός εταιρείας με τη βία. Και τη δική του ιστορία -και, μάλιστα, τη δική του εκδοχή της ιστορίας του Facebook αφού στη δική του διήγηση βασίστηκε η ταινία- μπορείτε να δείτε στην ταινία «The Social Network». Οι ατυχίες του του βγήκαν σε -οικονομικό- καλό μια που η βίαιη αποχώρησή του οδήγησε στο να πάρει ως αποζημίωση 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Η περιουσία του σήμερα έχει αγγίξει τα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια και, φήμες λένε, πως τα απολαμβάνει κάπου στη Σιγκαπούρη.