Χαμός στην Κίνα με τους γάμους φαντασμάτων!

Χαμός στην Κίνα με τους γάμους φαντασμάτων!

Μία τεράστια βιομηχανία χρήματος και απάτης θησαυρίζει

Οι γάμοι φαντασμάτων αποτελούν μία κινεζική παράδοση αιώνων, που αφορά ανύπαντρους άντρες και αναβιώνει στην αγροτική Κίνα.

Συμμορίες παίρνουν πτώματα νεκρών γυναικών και τα πουλούν σε άντρες που δεν θέλουν να πεθάνουν ανύπαντροι. Πέρυσι μια συμμορία στη Βόρεια Κίνα συνελήφθη ενώ πουλούσε μια κοπέλα η οποία ήταν νεκρή - για δύο φορές ως νύφη σε διαφορετικούς άντρες. Τους άντρες καθόλου δεν απασχολούσε το γεγονός πως η κοπέλα ήταν νεκρή μιας και απλά χρειάζονταν μια νύφη για να μην βασανίζονται μόνοι, αν πεθάνουν χωρίς να παντρευτούν- για μια αιωνιότητα. Ο Μάο από το 1949, προσπάθησε να καταργήσει και να ποινικοποιήσει το έθιμο αλλά από το 2012, ειδικότερα η αγοραπωλησία νεκρών νυφών αναπτύσσεται ραγδαία παίρνοντας της μορφή βιομηχανίας. Υπάρχουν παράνομοι μεσίτες, πρακτορεία ακόμη και δολοφόνοι που αναλαμβάνουν να σκοτώσουν νύφες μιας και είναι πιο εύκολο να πουλάς έναν νεκρό που δεν γνωρίζει κανείς ότι πέθανε από κάποιον που έχει καταγραφεί και θαφτεί. Κινδυνεύουν να συλληφθούν καθώς ανοίγουν τάφους μιας και τα περισσότερα νεκροταφεία πια αστυνομεύονται.

Μια νεκρή νύφη μπορεί να πιάσει τα 1.700 ευρώ το λιγότερο ακόμη και τα 4.000 στις επαρχίες της Βόρειας Κίνας όπου ανθούν κυρίως. Μιακοπέλα μπορεί να δολοφονηθεί για να... παντρευτεί ακόμη και 5 φορεές σε μία νύχτα διαφορετικούς άντρες, απλά για μία προκατάληψη. Πολλές εξαφανίσεις άστεγων, φτωχών γυναικών από μικρά χωριά σχετίζονται με αυτό...

Διαβάστε ακόμη:

Mία πρώην «πριγκίπισσα» του Disney αποκαλύπτει τις σκληρές συνθήκες του επαγγέλματος!

Η WIND στηρίζει τον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος