Aυτό είναι το σποτάκι του Athens Pride που απέρριψε το ΕΣΡ (video)

Aυτό είναι το σποτάκι του Athens Pride που απέρριψε το ΕΣΡ (video)

Σάλος με το λεσβιακό φιλί

Athens Pride Festival 2013. Στις 8 Ιουνίου 2013, θα λάβει χώρα το Φεστιβάλ διαφορετικότητας. Όπως έχει δημοσιευτεί στο www.athenspride.eu, όλοι οι γκέι άντρες, οι λεσβίες, οι τρανς και οι αμφισεξουαλικοί άνθρωποι θα έχουν το δικαίωμα να βροντοφωνάξουν ότι όλοι είμαστε ίσοι. Σκοπός τους είναι να κερδίσουν το σεβασμό όλων, να συνυπάρχουν ειρηνικά με τους υπόλοιπους πολίτες και φυσικά να πολεμήσουν τον ρατσισμό. Μότο τους: Η Αθηνά είναι δικιά μας. Η Αθήνα είναι δική μας.


Φυσικά για να προωθηθεί το event, δημιουργήθηκε και το ανάλογο διαφημιστικό spot, το οποίο τελικά το ΕΣΡ απέρριψε. Οι αντιδράσεις πολλές. Το spot περιείχε λεσβιακό φιλί, το οποίο αρκούσε ώστε να χαρακτηριστεί το video ακατάλληλο. Τη στιγμή που βραβεύεται στις Κάννες μια ταινία που αφηγείται ένα λεσβιακό έρωτα και που οι γάμοι ομοφυλοφίλων στο εξωτερικό έχουν αρχίσει να γίνονται πραγματικότητα, στην Ελλάδα , απαγορεύουν μέχρι και την προβολή spot.


Τι υποστήριξε όμως το ΕΣΡ και γιατί το έκρινε ακατάλληλο; Το ΕΣΡ ,λοιπόν, τόνισε ότι δε μπορεί να επιτρέψει την προβολή ενός βίντεο που έχει ως κύριο σκοπό την προβολή των λεσβιών, των γκέι, των αμφισεξουαλικών και των τρανσεξουαλικών ατόμων στην κοινωνία και των διεκδικήσεων τους. Όπως σημείωσαν το αίτημά τους δεν εμπίπτει στο άρθρο 3 παρ. 2 της Κ.Υ.Α. για τη δωρεάν μετάδοση κοινωνικών μηνυμάτων και κατ' επέκταση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μήνυμα με κοινωνικό χαρακτήρα.

934055 10151606632244242 1531571298 n


Οι αντιδράσεις όπως είναι φυσικό πολλές. Οι πιο συντηρητικοί θεωρούν ότι σωστά έπραξε το ΕΣΡ, τη στιγμή που μεγάλο πλήθος πολιτών δυσαρεστήθηκαν, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ελευθερία στην κοινωνία που ζούμε. Δείτε το βίντεο που έκοψε το ΕΣΡ παρακάτω. Ποια η γνώμη σας; Σας ακούμε...

Διαβάστε ακόμα

H πικρή αλήθεια για τα social media: Ένα video που θα σας κάνει να γελάσετε -και να κλάψετε με μαύρο δάκρυ!

Φωτογράφος απαθανατίζει την κόρη της τιμώντας 5 σπουδαίες γυναίκες της ιστορίας

Ο Ray Charles είναι το πιο αξιαγάπητο τυφλό κουτάβι του κόσμου!