Μεγάλες (και τραγικές) αλήθειες της ζωής μέσα από κλασικά παραμύθια της Disney

Γωγώ Φούντα
Μεγάλες (και τραγικές) αλήθειες της ζωής μέσα από κλασικά παραμύθια της Disney

Μην μας πείτε ότι κι εσείς δεν το είχατε σκεφτεί...

Όσοι είστε από 25 μέχρι 35, ίσως και λίγο παραπάνω, αναμφισβήτητα τα παιδικά σας χρόνια έχουν σημαδευτεί από τις υπέροχες ταινίες της Disney οι οποίες, πράγμα απίθανο στις μέρες μας, ήταν υπερπαραγωγές με απίστευτα γραφικά και φυσικά πανέμορφους ήρωες και happy end.

Πώς θα σας φαινόταν όμως αν βλέπατε με μία άλλη ματιά όλα αυτά τα κλασικά καρτούν, εντελώς απογυμνωμένα από την ομορφιά και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας αλλά δοσμένα μέσα από την σκληρή πραγματικότητα και τον ρεαλισμό των ενηλικών; Οι Christine Gritmon και Nick Nadel, οι οποίοι μέσω του site τους TheFW, σατιρίζουν τα κακώς κείμενα, με άφθονο χιούμορ φυσικά, αποφάσισαν να πιάσουν τα δημοφιλέστερα παραμύθια της Walt Disney και να τα αποδώσουν με κυνισμό, ρεαλισμό και δυστυχώς, την πάσα αλήθεια!

Ξεχάστε την καλή νεράιδα στην Σταχτοπούτα η οποία της χάρισε την όμορφη εμφάνισή της! Όλα έχουν να κάνουν με το γνωστό make over στο οποίο καταφεύγουν πολλοί και πολλές προκειμένου να γίνουν ποθητοί και να κατακτήσουν το αντικείμενο του πόθου τους! Ή μήπως νομίζετε ότι αν η Σταχτοπούτα εμφανιζόταν με τα κουρέλια της ο πρίγκιπας θα της έδινε την παραμικρή σημασία; Φυσικά και όχι!

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τον αγνό και άδολο έρωτα του ασχημούτσικου κωδωνοκρούστη Κουσιμόδου για τη σαγηνευτική τσιγγάνα Εσμεράλδα! Τι κι αν την έσωσε από το θάνατο; Τι κι αν παραλίγο να πεθάνει εκείνος για χάρη της; Εκείνη τελικά προτίμησε τον σέξι στρατιωτικό Φοίβο με τη δικαιολογία ότι για τον Κουασιμόδο είχε μόνο φιλικά αισθήματα! Σίγουρα για την αθώα παιδική ψυχή, το να τον απορρίψει επειδή ήταν άσχημος, ήταν βαρύ, οπότε και προτιμήθηκε η δικαιολογία της φιλίας!

Δείτε τη gallery, θυμηθείτε τα νιάτα σας, γελάστε και είμαστε σίγουροι ότι θα συμφωνήσετε κι εσείς!

Διαβάστε επίσης:

Τίτλοι τέλους για την ΕΡΤ

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Να δοθεί εντολή επαναλειτουργίας της ΕΡΤ σήμερα»

Aγώνας για την ΕΡΤ: Δείτε φωτογραφίες από όσα συνέβησαν χτες το βράδυ έξω (αλλά και μέσα) από το Ραδιομέγαρο