Το ελληνικό γιαούρτι «επιβάλλεται» στα αμερικανικά σχολεία έπειτα από διαταγή του Obama!

Γωγώ Φούντα
Το ελληνικό γιαούρτι «επιβάλλεται» στα αμερικανικά σχολεία έπειτα από διαταγή του Obama!

To greek yogurt ταξιδεύει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού!

Mετά τη φέτα και το σουβλάκι έχουμε ακόμα ένα προϊόν για το οποίο μπορούμε να είμαστε περήφανοι και μάλιστα με... προεδρική σφραγίδα! Ο λόγος για το παγκοσμίως γνωστό ελληνικό γιαούρτι ή greek yogurt αν προτιμάτε, την αξία του οποίου φαίνεται πως αναγνώρισε μέχρι και ο Barak Obama!

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ λοιπόν ανακοίνωσε πως θα αρχίσει να προμηθεύεται ελληνικό γιαούρτι ώστε να το διοχετεύει σε σχολεία συγκεκριμένων πολιτειών που συμμετέχουν σε ομοσπονδιακό πρόγραμμα που επιχορηγεί τα σχολικά γεύματα προκειμένου να προσφέρει υγιεινές επιλογές στο μενού των μαθητών.

Οι πολιτείες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι Νέα Υόρκη, Αριζόνα, Αϊντάχο και Τενεσί ενώ ο εκπρόσωπος του Υπουργείου δήλωσε: «Το ελληνικό γιαούρτι, πλούσιο σε πρωτεΐνες, θα προσφέρει μία υγιεινή επιλογή στο μενού των μαθητών. Τα σχολεία στη Νέα Υόρκη και στις άλλες τρεις αμερικανικές πολιτείες που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα, θα δουν λίαν συντόμως ότι το ελληνικό γιαούρτι είναι μία οικονομικά προσιτή, αλλά και υψηλή σε διατροφική αξία επιλογή στο μενού των μαθητών».

Εμείς ευχόμαστε ολόψυχα οι αμερικανοί να λατρέψουν το ελληνικό γιαούρτι!