Sworn Virgins Of Albania: Οι αγρότισσες που ζουν σαν άντρες!

Sworn Virgins Of Albania: Οι αγρότισσες που ζουν σαν άντρες!

 Μία παράδοση που βρίσκει τις ρίζες της πολλές δεκαετίες πριν...

Μία διάσημη φωτογράφος που ασχολείται με το ντοκυμαντέρ, παρουσιάζει μία ξεχωριστή έκθεση, με τίτλο Sworn Virgins of Albania (ορκισμένες παρθένες της Αλβανίας). Ο λόγος για την Jill Peters η οποία επέλεξε να απαθανατίσει ηλικιωμένες γυναίκες, οι οποίες αποφάσισαν να ζήσουν τις ζωές τους ως άντρες.

Μια ορκισμένη παρθένα, ονομάζεται στην Αλβανία ‘burnesha’ ή ‘virgjinesha,’ και βιολογικά δεν παύει να είναι γυναίκα, η οποία παίρνει όρκο παρθενίας και καταγράφεται δημογραφικά με αντρική ταυτότητα. Αυτή η παράδοση υπάρχει χρόνια σε κάποια μέρη των δυτικών βαλκανίων. Σε αρκετές πατριαρχικές κοινωνίες οι γυναίκες στερούνται πολλών δικαιωματων και ελευθεριών που κατέχουν οι άντρες, κακοποιούνται και περιθωριοποιούνται.

Κάποιες γυναίκες σε απομακρυσμένες επαρχιακές πόλεις επιλέγουν τον όρκο αγνότητας, προκειμένου να ξεφύγουν από προξενιά και βιασμούς από τους συζύγους και τις οικογένειές τους. Οι γυναίκες αυτές, ντύνονται σαν άντρες, κουρεύονται και φέρονται αντρικά. Υπολογίζονται από τον περίγυρο και τη νομοθεσία ως άντρες μεγαλώνοντας για να γίνουν η κεφαλή της οικογένειάς τους. Μπορούν να εργαστούν με άντρες, να κουβαλούν όπλο και να πίνουν δημοσίως- σε αντίθεση με τις άλλες γυναίκες! Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Διαβάστε ακόμη:

«Ο αποκλεισμός μου από το γυμναστήριο μου έσωσε τη ζωή»! Η συγκλονιστική εξομολόγηση μίας πρώην ανορεξικής

Η μόδα στην Ιαπωνία: Κοιμηθείτε σε ένα κρουασάν με μαξιλάρι μια φέτα του τοστ!