Όταν η παχυσαρκία απειλεί τη ζωή ενός παιδιού: Ο 2χρονος που έγινε ο νεότερος ασθενής που υπεβλήθη σε γαστρεκτομή!

Γωγώ Φούντα
Όταν η παχυσαρκία απειλεί τη ζωή ενός παιδιού: Ο 2χρονος που έγινε ο νεότερος ασθενής που υπεβλήθη σε γαστρεκτομή!

Και κυριολεκτικά άλλαξε η ζωή του!

Eίναι γνωστό πια ότι μία από τις μάστιγες της εποχής είναι η παχυσαρκία, μαζί με πολλές άλλες βέβαια! Η κακή διατροφή, η έλλειψη άσκησης, αυτά και τόσα άλλα, ενώνουν τις δυνάμεις τους με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού να είναι τουλάχιστον υπέρβαρη!

Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο σοβαρά, όταν έχουμε να κάνουμε με μικρά παιδιά και την υγεία τους, η οποία πλήττεται σοβαρά. Μπορεί ένα στρουμπουλό πιτσιρικάκι να είναι χαριτωμένο και να απολαμβάνεις να του τσιμπάς τα μαγουλάκια, αλλά είναι και κάποιες περιπτώσεις, όπως αυτή του 2χρονου αγοριού από τη Σαουδική Αραβία, όπου χρειάζονται δραστικά μέτρα!

o-OBESE-BOY-AFTER-570

Ο μικρούλης λοιπόν, είχε φτάσει στο σημείο να ζυγίζει 33 ολόκληρα κιλά, υπενθυμίζουμε μόλις σε ηλικία 2 ετών, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας ενώ του ήταν δύκολο ακόμα και να περπατήσει, λόγω της παραμόρφωσης που είχαν υποστεί τα πόδια του από το βάρος. Ειδικές δίαιτες και διατροφές δυστυχώς δεν είχαν αποτελέσματα, κι έτσι οι γιατροί και οι γονείς του πήραν την απόφαση να τον βάλουν στο χειρουργείο!

Παρά το γεγονός ότι η επέμβαση περιείχε πολλά ρίσκα, μιας και γινόταν πρώτη φορά σε τόσο μικρό παιδί, όλα πήγαν τέλεια, και σήμερα ο μικρός, έχει φτάσει στο σημείο να έχει το βάρος ενός φυσιολογικού παιδιού, και κατ' επέκταση η ζωή του να έχει γίνει πολύ πιο εύκολη και φυσιολογική!