Σχολή για μικρούς Jedi

Σχολή για μικρούς Jedi

Η Χιλή έκανε πραγματικότητα το όνειρο εκατομμυρίων παιδιών (και όχι μόνο) στον πλανήτη, ανοίγοντας την πρώτη σχολή Star Wars στον κόσμο.

Ανησυχείτε πως τα παιδιά σας δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση αυτές τις μέρες; Πως τα σχολεία στα οποία πηγαίνουν, δημόσια ή ιδιωτικά, δεν τους παρέχουν την απαραίτητη γνώση για να βγουν, έπειτα, στον κόσμο; Μάλλον το μόνο που χρειάζεται, σε αυτή την περίπτωση, είναι να έρθουν σε επαφή με την Δύναμη μέσα τους και να διδαχθούν τις αξίες και τα ιδανικά ενός ιππότη Jedi.

Αυτό σκέφτηκαν τουλάχιστον στην Χιλή, όπου άνοιξε πρόσφατα η πρώτη σχολή Star Wars στον κόσμο.

Η σχολή αυτή, βασισμένη στην σχολή των Jedi από την κλασική, αν όχι ιστορική, σειρά ταινιών του George Lucas «Star Wars», θα στεγάζεται σε έναν πραγματικό Ναό των Jedi στην πόλη Quilpue της Νότιας Αμερικής, και θα δέχεται παιδιά από 6 έως 12 ετών τα οποία θα διδάσκονται τις αξίες των Jedi, όπως η σοφία και η ευγένεια του χαρακτήρα ενώ στο πρόγραμμα θα περιλαμβάνονται και μαθήματα όπως yoga και Taekwondo. Οι μικροί επίδοξοι Jedi θα έχουν ακόμα και τα δικά τους φωτόσπαθα.

Ο ιδρυτής της σχολής, William Berrueta, πιστεύει στη δημιουργία ενός πλήρως διαδραστικού περιβάλλοντος, το οποίο θα είναι ταυτόχρονα εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό για τα παιδιά. O ίδιος σκέφτηκε την δημιουργία αυτής της σχολής όταν το 2009 πραγματοποιήθηκε στην Χιλή η έκθεση Star Wars: The Exhibition, με αντικείμενα, φιγούρες χαρακτήρων και πραγματικού μεγέθους διαστημόπλοια από τις ταινίες του Lucas.

Αναρωτιόμαστε αν δέχονται και «παιδιά» μεγαλύτερης ηλικίας. Εμείς μια φορά τις αιτήσεις μας θα τις στείλουμε.