Ποια είναι η λέξη για το 2013 του Oxford Dictionaries;

Ποια είναι η λέξη για το 2013 του Oxford Dictionaries;

Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ως η «διεθνής λέξη» του Λεξικού της Οξφόρδης για το 2013.

Η γλώσσα όπως είναι γνωστόν είναι ένα ζωντανό στοιχείο που συνεχώς αλλάζει, αναδιαμορφώνεται και δέχεται προσθήκες με την slang του διαδικτύου πλέον να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Λίγο, λοιπόν, πριν μπει ο τελευταίος μήνας του 2013 το Λεξικό της Οξφόρδης ανακοίνωσε την διεθνή του λέξη για αυτή τη χρονιά.

Η λέξη αυτή δεν είναι άλλη από το «selfie», που μεταφράζεται ως η φωτογραφία που παίρνει κάποιος με το κινητό του ή μια φωτογραφική μηχανή και την ανεβάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε σχέση με πέρυσι η χρήση της στην αγγλική γλώσσα αυξήθηκε κατά 17000%, καθώς στα social media έγινε μια από τις πιο μαζικές λέξεις με την έκρηξη των αυτο-φωτογραφιών τόσο από celebs όσο και από τον υπόλοιπο κόσμο.

Δεν πρόκειται για ολοκαίνουργια λέξη, καθώς στην Αυστραλία πρωτοεμφανίστηκε το 2002, όμως, φέτος φαίνεται πως είναι η χρονιά της. Μάλιστα η λέξη selfie, με τι πάμπολλες παραλλαγές (helfie, erlfie, belfie, drelfie κ.ο.κ.), προστέθηκε τον Αύγουστο στο OxfordDictionaries.com, ενώ είναι υπό συζήτηση εάν θα προστεθεί και στο Oxford English Dictionary.

Διαβάστε επίσης:

Εσώρουχα με τιμή πάνω από 3500 ευρώ

511.771.420 € : το υψηλότερο σύνολο σε δημοπρασία στην ιστορία της αγοράς τέχνης