Θα αγοράζατε μία... χοντρή Barbie;

Γωγώ Φούντα
Θα αγοράζατε μία... χοντρή Barbie;

Αρκετοί πάντως θα το έκαναν!

Η συζήτηση γύρω από τις διατροφικές διαταραχές γενικότερα και την νευρική ανορεξία ειδικότερα, δεν τελειώνει ποτέ, μιας και είναι κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα τις γυναίκες αλλά και τη βιομηχανία της μόδας και της ομορφιάς.

Το Plus Size Modeling λοιπόν, group στο facebook υπέρ των υπέρβαρων μοντέλων, δημιούργησε μία νέα εικόνα της θρυλικής Barbie, με παχάκια, μπουτάκια, τριπλοσάγονα και κοιλιά, θέτοντας ερώτημα στο κοινό, αν συμφωνούν ή όχι με το να δημιουργηθεί μία νέα εκδοχή της διάσημης κούκλας, πιο υγιής και πιο κοντά στα ανθρώπινα δεδομένα.

article-2528478-1A44E32000000578-973 634x726

Όπως είναι φυσικό, και πάντα συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες, με αρκετά μεγάλη μερίδα να συμφωνεί, αλλά και αρκετούς να κατακρίνουν την νέα, παχύσαρκη Barbie, ως μη υγιές πρότυπο, ακριβώς στα ίδια επίπεδα, με τη γνωστή, υπερβολικά αδύνατη που πλασάρεται όλα αυτά τα χρόνια.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βρήκαν υπερβολικό το... τριπλοσάγονο, και υποστήριξαν ότι με τον τρόπο αυτό δημιουργείται λάθος εντύπωση για τις γυναίκες με καμπύλες. Αντ' αυτού, πρότειναν μία πιο υγιή εκδοχή της κούκλας, με φυσιολογικά κιλά νεαρού κοριτσιού, η οποία δεν είναι ούτε υπερβολικά αδύνατη ούτε και παχύσαρκη.

Εσείς αλήθεια... Θα αγοράζατε μία χοντρή Barbie;

Διαβάστε επίσης:

Τώρα εξηγείται γιατί οι γυναίκες ωριμάζουν νωρίτερα από τους άνδρες

Αγάπη στο κέντρο της Αθήνας! «Νοιάζομαι Μοιράζομαι» για δεύτερη συνεχή χρονιά

Σκούρα τα πράγματα! Για ποιο λόγο διαφημιστική καμπάνια τα «χώνει» σε stars του Hollywood;