Δείτε την απίστευτα ρατσιστική φωτογράφιση που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων

Γωγώ Φούντα
Δείτε την απίστευτα ρατσιστική φωτογράφιση που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων

Πολύ λάθος τρόπος να τραβήξουν την προσοχή

Η τέχνη δεν έχει σύνορα, δεν αναγνωρίζει χρώματα, εθνικότητες και κοινωνικά στρώματα. Αυτή είναι μία άποψη που γενικά επικρατεί, ή τουλάχιστον θα έπρεπε να επικρατεί. Τι γίνεται όμως όταν η ίδια η τέχνη και πιο συγκεκριμένα η μόδα, στο όνομα της οποία δυστυχώς έχουν γίνει πολλά κατά καιρούς τέρατα, προκαλεί, και μάλιστα πολύ αρνητικά;

Η κοινή γνώμη της Ρωσίας, και όχι μόνο, βρίσκεται στο πόδι εξαιτίας της τελευταίας φωτογράφισης της επίσημης αγαπημένης του Κροίσου, όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν, Roman Abramovich. Η Dasha Zhukova λοιπόν, εκτός από νεότατη και πολύ όμορφη, είναι και κάπως, αγαθιάρα, τουλάχιστον, αν κρίνουμε από το concept της φωτογράφισης στην οποία αποφάσισε να συμμετάσχει. Το ρωσικό γυναικείο blog λοιπόν Buro 24/7, με αφορμή την κυκλοφορία του περιοδικού του πρώην μοντέλου Garage, δημοσίευσε συνέντευξή της, με κεντρική φωτογραφία, κάτι... εντελώς άσχετο!

Η Dasha λοιπόν, ποζάρει όμορφα και ωραία καθισμένη πάνω σε μία καρέκλα. Το παράδοξο της υπόθεσης δε, είναι ότι η καρέκλα στηρίζεται στα οπίσθια μίας μαύρης γυναίκας, η οποία είναι σχεδόν γυμνή, και η οποία μάλλον δεν είναι και πολύ ευτυχισμένη με την κατάστασή της, ή τουλάχιστον έτσι τη θέλει το concept.

Όπως καταλαβαίνετε, η εικόνα δεν φάνηκε μόνο σε εσάς ρατσιστική και εξωφρενική αλλά και στην πλειοψηφία των πολιτών, οι οποίοι έσπευσαν να εκφράσουν διαδικτυακά τη δυσαρέσκειά τους. Μάλιστα, η διευθύντρια του blog κατέβασε κακήν κακώς τη φωτογραφία και από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, σε μία προσπάθεια να μετριάσει κάπως τις αντιδράσεις.

Το... φάουλ των εμπνευστών και δημιουργών της φωτογραφίας, γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς ότι κυκλοφόρησε την ημέρα του Martin Luther King η οποία γιορτάζεται στις ΗΠΑ. Σίγουρα αντιλαμβανόμαστε ότι η τέχνη και η μόδα οφείλουν να προκαλούν, αλλά καλό θα ήταν κάποιες φορές να προσέχουν λίγο περισσότερο, και να μη θίγουν ευαίσθητα θέματα και καταστάσεις.

Διαβάστε επίσης:

Η πρώτη φωτογραφία της καλόγριας που δεν ήξερε ότι ήταν έγκυος & γέννησε ένα αγοράκι.

Δείτε γυμνά κορμιά να μεταμορφώνονται σε λουλούδια και ζώα

Δείτε την 18χρονη κοπέλα που έχει περισσότερους followers από τη Vogue και το Elle μαζί