«Ανορεκτική» κούκλα προκαλεί οργή και αντιδράσεις

«Ανορεκτική» κούκλα προκαλεί οργή και αντιδράσεις
Οι ακτιβιστές ζητούν την απαγόρευση της κυκλοφορίας

Η Nenuco είναι η «ανορεκτική» κούκλα που έχει προκαλέσει αμέτρητες αντιδράσεις λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία της στη Μεγάλη Βρετανία.

Η κούκλα που διαφημίζεται με το μοτο, η «Nenuco δεν τρώει», υποστηρίζεται από τους ακτιβιστές ότι θα μπορούσε να ενθαρρύνει τις διατροφικές διαταραχές στα πολύ μικρά παιδιά μιας και η κούκλα, όταν το παιδάκι πάει να τη ταϊσει, με τη βοήθεια ενός μαγνήτη όταν το κουτάλι πλησιάζει στο στόμα της εκείνη στρίβει το κεφάλι.

Ωστόσο η εταιρεία που έχει κατασκευάσει τη συγκεκριμένη κούκλα αρνείται αυτούς τους ισχυρισμούς και υποστηρίζει ότι όπως και τα μωρά έτσι η Nenuco αρνείται να φάει και αυτό δεν μπορεί να συνδεθεί με την ανορεξία. Άλλωστε όπως λένε η «μητέρα» αν γυρίσει το κουτάλι προς τα πάνω και πιέσει τα χείλη της κούκλας, θα καταφέρει να την ταΐσει.

Οι κατασκευαστές της κούκλα επισημαίνουν ότι η Nenuco έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν τις απογοητεύσεις της κανονικής ζωής και πόσο σημαντικό είναι να τρώνε σωστά.

Παρολαυτά οι ακτιβιστές ισχυρίζονται ότι υπάρχει ένα πιο επικίνδυνο υποσυνείδητο μήνυμα που θα ενθαρρύνει τα κορίτσια να αρνηθούν το φαγητό.

Διαβάστε επίσης:

Μεγιστάνας από το Χονγκ-Κονγκ δίνει εκατομμύρια σε όποιον παντρευτεί την κόρη του! Γιατί;