«Θα προτιμούσα να έχω καρκίνο του μαστού»: Μία καμπάνια που ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων

Γωγώ Φούντα
«Θα προτιμούσα να έχω καρκίνο του μαστού»: Μία καμπάνια που ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων

Ένα συγκλονιστικό video που προκαλεί

Αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν μία καμπάνια κατά του καρκίνου να ξεσηκώνει αντιδράσεις και να προκαλεί την οργή του κόσμου; Κι όμως αυτό είναι εφικτό, όταν τα κεντρικά σλόγκαν είναι, «Μακάρι να είχα καρκίνο του μαστού» ή «Μακάρι να είχα καρκίνο του προστάτη».

Με αφορμή λοιπόν την τεράστια θνησιμότητα, αλλά και γενικότερα την άγνοια που υπάρχει σχετικά με τον καρκίνο στο πάγκρεας, η Ali Stunt η οποία διαγνώσθηκε το 2007 με τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου, αποφάσισε να στήσει μία καμπάνια ώστε να ενημερώσει τον κόσμο σχετικά με τα συμπτώματα αλλά και τις ειδικές εξετάσεις που μπορούν να κάνουν προκειμένου να προλάβουν την εξάπλωση της ασθένειας.

Το video της καμπάνιας δείχνει έναν άντρα και μία γυναίκα, στους οποίους ανακοινώνεται ότι πάσχουν από καρκίνο στο πάγκρεας. Εκείνοι σοκαρισμένοι εξομολογούνται ότι θα προτιμούσαν να έχουν καρκίνο του προστάτη ή του μαστού, κάτι που φυσικά ξεσήκωσε αντιδράσεις.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επιτέθηκαν στη Stunt λέγοντάς της πως ένας καρκίνος είναι πάντα καρκίνος και πως το video αυτό θα φέρει σε τρομερά δύσκολη και δυσάρεστη θέση όλους όσους έχουν χάσει αγαπημένα πρόσωπα από τις συγκεκριμένες μορφές καρκίνου.

Η Stunt βέβαια, έσπευσε να υπερασπιστεί τον εαυτό της λέγοντας: «Όταν έμαθα ότι πάσχω από καρκίνο στο πάγκρεας το 2007, έπιασα τον εαυτό μου να εύχεται να είχα καρκίνο του μαστού. Δεν υποτιμώ τη σοβαρότητα των μορφών αυτών, απλά έχοντας στο μυαλό μου ότι το 82% των ασθενών θα πεθάνουν μέσα σε ένα χρόνο το πολύ, αλλά και τη δύσκολη διάγνωσή του, μιας και τα συμπτώματα δεν είναι από την αρχή ξεκάθαρα, ναι θεωρώ ότι αυτές οι 2 μορφές είναι προτιμότερες, γιατί έχουν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά επιβίωσης αλλά και έγκαιρης διάγνωσης», εξομολογήθηκε με ειλικρίνεια.

Δείτε το video της καμπάνιας και τα συμπεράσματα δικά σας...

Διαβάστε ακόμη:

Πέρασε 416 ώρες για να κάνει τατουάζ αλλά δεν μπορεί να τα δει

Δείτε τη νικήτρια αμερικάνικου reality αδυνατίσματος που... συρρικνώθηκε!

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου: Οι stars που «πάλεψαν» και βγήκαν νικητές