Η Coca-Cola μας κάνει να Πιστέψουμε σε ένα Καλύτερο Αύριο με ένα υπέροχο τηλεοπτικό σποτ

Γωγώ Φούντα
Η Coca-Cola μας κάνει να Πιστέψουμε σε ένα Καλύτερο Αύριο με ένα υπέροχο τηλεοπτικό σποτ

Απλοί καθημερινοί άνθρωποι αφηγούνται τις ιστορίες τους και μας γεμίζουν ελπίδα

Ο Βασίλης είναι παιδίατρος και προσφέρει βοήθεια σε παιδιά που το έχουν ανάγκη. Η Σοφία φροντίζει και βοηθάει αδέσποτα ζωάκια. Η Λέα φυτεύει δέντρα μέσα στη νύχτα. Ο Τζεφ κρεμάει κούνιες παντού. Τέσσερις πραγματικοί ήρωες της σύγχρονης ζωής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που μας συγκινούν με τη μεγαλοψυχία τους, και μας εμπνέουν να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους. H Coca-Cola παρουσιάζει τις αληθινές ιστορίες τους μέσα από το νέο τηλεοπτικό της σποτ, οι δύο από τις οποίες αποτελούν εξ' ολοκλήρου ελληνικές παραγωγές, και μας δείχνει πως υπάρχουν πάντα λόγοι για να πιστέψουμε σε ένα καλύτερο αύριο.

«Δεν υπάρχουν ωράρια. Υπάρχει μόνο αγάπη σε όλο της το μεγαλείο». Αυτά είναι τα λόγια του Βασίλη, του παιδίατρου που προσφέρει σε οικογένειες χωρίς δυνατότητα πρόσβασης στο σύστημα υγείας όταν τον ρωτούν για το καθημερινό του πρόγραμμα. Μια φορά την εβδομάδα, ο Βασίλης ετοιμάζει τις αποστολές φαρμάκων των Γιατρών Καρδιάς για μέρη όπου υπάρχει ανάγκη. Μια φορά το μήνα, από το πρωί μέχρι πολύ αργά το βράδυ, επισκέπτεται περιοχές της Αθήνας για να δει οικογένειες που έχουν απίστευτα προβλήματα, και προσφέρει δωρεάν ιατρική φροντίδα. Μοναδικό του αντάλλαγμα τα παιδικά χαμόγελα, οι ζωγραφιές που του χαρίζουν τα παιδιά και τα αυτοκολλητάκια τους, που στολίζουν ως «παράσημα» την ιατρική του τσάντα. «Είναι άγγιγμα ψυχής το να είσαι παιδίατρος. Τα παιδιά είναι γνήσια και ο κόσμος τους είναι γεμάτος φως. Κι εγώ θέλω αυτό το φως να μη σβήσει ποτέ».

Στη δεύτερη ιστορία της Coca-Cola γνωρίζουμε τη Σοφία, που φροντίζει και βοηθάει αδέσποτα ζωάκια. «Φιλοζωία σημαίνει αγάπη για τη ζωή» την ακούμε να λέει, και τα λόγια αυτά απαντούν ίσως με τον καλύτερο τρόπο στο γιατί αφιερώνει αρκετό από το χρόνο της στο να βρίσκει σπίτι στα αδέσποτα, εντοπίζοντας οικογένειες που τα αγαπούν και επιθυμούν να τα υιοθετήσουν. Μέσα από αυτή την πράξη αισθάνεται ότι δίνει ελπίδα για ζωή. Η εικόνα ενός πρώην αδέσποτου, ευτυχισμένου σε μια οικογένεια που του χαρίζει αγάπη, τη γεμίζει αισιοδοξία και ευχαρίστηση. «Νομίζω πως όλοι αν ενώσουμε τα χέρια μας μπορούμε να κάνουμε έναν καλύτερο κόσμο».

«Είμαστε όλοι ένα κομμάτι της φύσης» μας λέει η Λέα από τη Νότιο Αφρική, η οποία κυκλοφορεί τη νύχτα στην πόλη σε ρόλο μυστικής κηπουρού. Με τη βοήθεια των φίλων της κάθε βράδυ, φυτεύει δέντρα σε περιοχές που χρειάζονται μια ευχάριστη νότα. Με αυτή την πράξη νιώθει πως φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά στη φύση και αυτό της δίνει απίστευτη χαρά.

Στην τέταρτη ιστορία πρωταγωνιστής είναι ο Τζεφ από τις ΗΠΑ, ο οποίος κρεμάει κούνιες παντού. Αψηφώντας τα περίεργα βλέμματα, κυκλοφορεί με κομμάτια ξύλου και σκοινί και μέσω των κατασκευών του επιθυμεί να κάνει μικρούς και μεγάλους να χαμογελάσουν. Υπενθυμίζει τις μικρές χαρές της ζωής, τις οποίες θα έπρεπε να απολαμβάνει κανείς χωρίς ντροπή. «Ακούω το γέλιο των ανθρώπων που ανεβαίνουν πάνω στις κούνιες που φτιάχνω και αυτό με κάνει ευτυχισμένο» είναι τα ακριβή του λόγια.

Το νέο τηλεοπτικό σποτ της Coca-Cola συνάντησε τους πρωταγωνιστές του στην πραγματική τους ζωή. Τα μέρη τα οποία βλέπουμε δεν είναι αποτέλεσμα σκηνογραφικής μελέτης, αλλά τα πραγματικά μέρη στα οποία κινούνται. Τα λόγια τους δεν είναι ατάκες σεναρίου, αλλά ο τρόπος που επέλεξαν οι ίδιοι να μας αφηγηθούν τις αληθινές τους ιστορίες. Το σποτ γυρίστηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας «Πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο», που συνεχίζεται για τρίτη χρονιά στη χώρα μας, και στόχο έχει να μας δείξει πως υπάρχουν πάντα λόγοι για να πιστέψουμε σε έναν καλύτερο κόσμο, όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά.

Δείτε το σποτ εδώ

Πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο.