Η ωραία της (κάθε) ημέρας: 4 τρόποι να εντυπωσιάσεις όποιον θες, όπου θες!

Η ωραία της (κάθε) ημέρας: 4 τρόποι να εντυπωσιάσεις όποιον θες, όπου θες!

Κι όμως γίνεται!

Σου έχει τύχει να μπεις σε ένα πάρτι, να συνειδητοποιήσεις ότι δεν ξέρεις κανέναν και να νιώσεις απόλυτα αμήχανη; Η απάντηση είναι "ναι" γιατί έχει συμβεί σε όλες μας ανεξαιρέτως. Το να εμφανιστούμε μπροστά σε αγνωστούς είτε σε επαγγελματικό περιβάλλον είτε σε πάρτι γενεθλίων φίλου μας είναι σκέτη ψυχολογική πρόκληση. Για εμείς τους θετικούς άνθρωπους είναι απλά μια πρόσκληση!

Σκέψου κινηματογραφικά... Μπαίνεις στον χώρο, οι υπόλοιποι σε κοιτούν και εσύ καλείσαι να τους εντυπωσιάσεις. Άσε τις ντροπές και ξεκίνα την αποστολή σου τώρα.

Πήγαινε διαβασμένη

Μάλλον το πιο σημαντικό και πρωταρχικό μυστικό επικοινωνίας στις σχέσεις σου με τους άλλους είναι η επικοινωνία. Πριν πας σε ένα πάρτι σκέψου πράγματα που μπορείς να συζητήσεις. Μπες σε ένα site (το queen.gr είναι μια εξαιρετική επιλογή) και δες τι συζητιέται σήμερα. Τα Όσκαρ, τα Grammy, οι γυμνές φωτογραφίες της Rihanna; Μείνε μακριά από θέματα πολιτικής ή αθλητικά. Μπορεί να εξαγριώσεις το κοινό σου ή να φέρεις την απόλυτη σιωπή. Δεν θες τίποτα από τα δύο.

Γίνει η πρώτη που χαμογελάει και κοίτα τους άλλους στα μάτια
Ναι, είσαι πρόθυμη να χαμογελάσεις σε κάποιον που σου χαμογέλασε πρώτος, αλλά να ξέρεις ότι θα γνωρίσεις πολύ περισσότερους ανθρώπους αν κάνεις εσύ την αρχή. Όταν κάποιος σου χαμογελάσει πίσω είναι σημάδι ότι μπορείς να τον πλησιάσεις. Οπότε μόλις μπεις στον χώρο δες ποιος δείχνει προσιτός και δεν μιλάει με άλλους. Κοίταξε τον και πλησίασε τον.

Κάνε την είσοδο σου άξια προσοχής
Το πώς θα συστηθείς είναι το μισό συστατικό της επιτυχίας. Χρειάζονται 7 με 9 δευτερόλεπτα για να πεις το όνομά σου και αντί για τη δουλειά σου – να πεις έναν λόγο που η δουλειά σου σε κάνει παθιάζεσαι. Για παράδειγμα: Σε ρωτάνε τι δουλειά κάνεις και εσύ είσαι λογιστής. Αντί για την απάντηση "είμαι λογιστής" πως θα σου φαινόταν να πεις: "Βοηθάω τους πλούσιους να κοιμούνται καλύτερα"; Η απάντηση και μόνο δείχνει οξύτητα, προκαλεί το ενδιαφέρον και όλοι θα σε ρωτήσουν τι σημαίνει αυτό.

Μίλα για τον εαυτό σου
Υπάρχουν πολλοί που συνιστούν σε μια συζήτηση να κάνεις πολλές ερωτήσεις στους άλλους γιατί το αγαπημένο θέμα όλων είναι ο εαυτό τους! Όμως σύγχρονες έρευνες αναφέρουν ότι αν κάνεις μονίμως ερωτήσεις καταντάς ενοχλητικός. Μπορείς να ρωτήσεις διερευνητικά κάποια πράγματα και μετά να μιλήσεις για σένα. Προτίμησε να αναφερθείς σε θέματα που προχωρούν τον διάλογο και ενδιαφέρουν τους περισσότερους στην παρέα. Μπορείς να σχολιάσεις μια ταινία που είναι τώρα στους κινηματογράφους ή κάποιο πρόσφατο ταξίδι σου στο εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμη:

Συγκίνηση: Άνοιξε το κουτί και βρήκε δώρο τον μπαμπά που της έλειπε! (βίντεο)