Η Barbie αποκτά ανταγωνισμό: Κούκλα με σώμα 19χρονης έρχεται να την ρίξει απ' το θρόνο της

Γωγώ Φούντα
Η Barbie αποκτά ανταγωνισμό: Κούκλα με σώμα 19χρονης έρχεται να την ρίξει απ' το θρόνο της

Η Lammily είναι ένα κορίτσι σαν όλες εσάς

Δεν είναι λίγες οι φορές που ειδικοί, παιδαγωγοί και απλοί γονείς τα έχουν βάλει με τη διασημότερη ίσως κούκλα όλων των εποχών, τη Barbie φυσικά, με τον ισχυρισμό, ότι προβάλει λάθος πρότυπα για τα νέα κορίτσια, με βασικότερο και πιο σημαντικό την ανορεξία και γενικότερα τη λάθος εικόνα για την εμφάνιση και το σώμα τους.

Μάλιστα, αρκετοί έχουν προσπαθήσει κατά καιρούς, να δημιουργήσουν παραλλαγές της Barbie με παραπάνω κιλά και γενικότερα πιο ανθρώπινες αναλογίες, με την προσπάθεια βέβαια να πέφτει στο κενό, μιας και το αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο... όμορφο για να το πούμε κομψά.

Ωστόσο, ο Nickolay Lamm ένας 24χρονος καλλιτέχνης, αποφάσισε να ταράξει μια και καλή τα... νερά της παιχνιδοβιομαχανίας και όχι μόνο, δημιουργώντας μία κούκλα ονόματι Lammily, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, θα διαθέτει τις σωματικές αναλογίες μιας φυσιολογικής 19χρονης. Το εγχείρημα, είναι ακόμα σε πρώιμη μορφή, μιας και ο Nickolay, έχει δημιουργήσει ένα site, το Lammily.com, και εκεί, μπορούν οι επισκέπτες να καταθέσουν ένα χρηματικό ποσό, ώστε όταν συγκεντρωθούν τα απαραίτητα, να αρχίσει η μαζική παραγωγή της κούκλας!

Ήδη τα σχόλια είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά, μιας και η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών, εκφράζει πολύ θετικά σχόλια για την εμφάνιση της κούκλας, η οποία απέχει πολύ από τα τέλεια, ανορεξικά πρότυπα της Barbie, αλλά και όλα αυτά τα... υπέρβαρα παραδείγματα, που αρκετοί έχουν προσπαθήσει να ρίξουν στην αγορά. Όπως είπε και ο ίδιος ο Nickolay, ήθελε να δημιουργήσει κάτι που να είναι ευχάριστο και οικείο για τα παιδιά, και όχι μία φιγούρα που να είναι υπερβολική, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο!

Αν κρίνουμε πάντως από τις εικόνες της Lammily, μάλλον η Barbie θα αποκτήσει πολύ σοβαρό ανταγωνισμό!

Διαβάστε ακόμη:

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια είναι η χειρότερη και ταυτόχρονα... η καλύτερη δίαιτα του κόσμου;

Το τρισδιάστατο... εύρημα που έκανε τους βραζιλιάνους να μισήσουν τις κυλιόμενες σκάλες!