Ο Steve Vai τα σπάει (τα ρεκόρ)

Ο Steve Vai τα σπάει (τα ρεκόρ)

Το πιο μαζικό online μάθημα κιθάρας πραγματοποιήθηκε από τον γνωστό κιθαρίστα Steve Vai, που πλέον έχει και ρεκόρ Guiness στο βιογραφικό του.

Το Αμερικάνικο Κολλέγιο Berklee College of Music είναι ιδιαίτερα γνωστό σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα δημοφιλές. Πριν από λίγο καιρό, το online τμήμα του Κολλεγίου (Berkleemusic) σε συνεργασία με το διάσημο κιθαρίστα Steve Vai, αποφάσισαν να σπάσουν το ρεκόρ Guinness για το πιο μαζικό online μάθημα κιθάρας στον κόσμο.

Στα Livestream Studios της Νέας Υόρκης γυρίστηκε το μάθημα και αναμεταδόθηκε από το στούντιο. 4.455 φοιτητές μπήκαν να παρακολουθήσουν το μάθημα το πρώτο 15λεπτο, ενώ μέχρι να ολοκληρωθεί το είχαν μπει 7.000 φοιτητές.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό το αποτέλεσμα του εγχειρήματος, με συνέπεια το Berkleemusic να δωρίσει 7.000 δολάρια (ένα δολάριο για κάθε φοιτητή που παρακολούθησε το μάθημα) στο Steve Vai Online Scholarship Fund του Berkleemusic, το οποίο μαζεύει λεφτά για υποτροφίες σε άπορα παιδιά που θέλουν να κάνουν –τι άλλο;- μουσικές σπουδές.

Αν τυχόν χάσατε το μάθημα, το βίντεο είναι ακριβώς από κάτω.

Watch live streaming video from berkleemusic at livestream.com