19χρόνο μοντέλο πέθανε επειδή οι γιατροί... δεν της έκαναν test ΠΑΠ

19χρόνο μοντέλο πέθανε επειδή οι γιατροί... δεν της έκαναν test ΠΑΠ

Σύμφωνα με τους γιατρούς έπρεπε να είναι πάνω από 25 ετών για να της κάνουν την εξέταση

Η Sophie Jones μόλις 19 ετών από το Λίβερπουλ, ήταν ένα μικρό κορίτσι που είχε όνειρο να γίνει ένα διάσημο μοντέλο. Όμως τα όνειρά της κόπηκαν πολύ απότομα μετά από μια σειρά ιατρικών λαθών που είχαν σαν αποτέλεσμα η νεαρή κοπέλα να χάσει τη ζωή της.

MONTLEO


Όλα ξεκίνησαν μετά από πολύ έντονους πόνους που είχε στο στομάχι τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο γιατρός που την εξέτασε την διέγνωσε με τη νόσο Crohn ωστόσο όταν η κατάστασή της επιδεινώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο διαγνώστηκε με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Μάλιστα ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί τόσο πολύ που τελικά δεν μπόρεσε να σωθεί.


Τώρα, λοιπόν, η οικογένειά της αλλά και οι φίλοι της έχουν ξεκινήσει μια online εκστρατεία σχετικά με το test ΠΑΠ και σε ποιές ηλικίες πρέπει να γίνεται. Βλέπετε αν ο γιατρός της είχε κάνει ένα τεστ ΠΑΠ τότε το πρόβλημα θα είχε εντοπισθεί στην αρχή αλλά αυτό δεν συνηθίζεται να γίνεται σε γυναίκες κάτω των 25 ετών.

Με τίτλο " Sophie's Choice" μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει αυτή την πρόταση πάνω από 45.000 άνθρωποι ενώ μέσα σε 3 ώρες υπέγραψαν 10.000!

Αν και ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου στις γυναίκες κάτω των 35 ετών, είναι πολύ σπάνιο να εμφανιστεί σε γυναίκες κάτω των 25 ετών. Όπως υποστηρίζει η μητέρα της νεαρής κοπέλας είναι "γελοίο να μην γίνεται το test ΠΑΠ σε γυναίκες κάτω των 25 ετών. Η Sophie ήξερε ότι κάτι πάει λάθος αλλά...."

Βέβαια πρέπει να πούμε ότι τουλάχιστον όσον αφορά την Ελλάδα οι περισσότεροι γυναικολόγοι τονίζουν ότι το τεστ ΠΑΠ πρέπει να γίνεται εφόσον μια γυναίκα έχει σεξουαλικές επαφές ενώ το συγκεκριμένο test γίνεται δωρεάν από τα δημόσια νοσοκομεία και σώζει ζωές!