Metrosexual, retro, urban: Σε ποιο τύπο άντρα ανήκει ο καλός σου;

Metrosexual, retro, urban: Σε ποιο τύπο άντρα ανήκει ο καλός σου;

Δεν έχεις περιέργεια;

METROSEXUAL
Ο όρος «metrosexual» (πρωτοεμφανίστηκε σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 15 Νοεμβρίου 1994 στην εφημερίδα «The Independent») αναφέρεται στους ετεροφυλόφιλους άνδρες που αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη ανησυχία για την εξωτερική τους εμφάνιση, ενώ ο τρόπος ζωής τους συγκρίνεται με αυτόν των ομοφυλόφιλων ανδρών, περισσότερο με τα στερεότυπα που έχουν επικρατήσει για τους τελευταίους. Με μακρινό πρόγονο τον δανδή του Oscar Wilde, o metrosexual προσέχει τη σιλουέτα του, ξοδεύει χρήματα για διάφορα αξεσουάρ, κρέμες προσώπου, σώματος και εξειδικευμένα σαμπουάν ενώ δε διστάζει να βγάλει τις τρίχες από την πλάτη και τα πόδια του. Φροντίζει σχολαστικά την εμφάνισή του, γνωρίζει φίρμες, αφιερώνει χρόνο και χρήμα την ώρα που αναρωτιέται αν είναι όσο όμορφος, κομψός, στιλάτος και σέξι όσο ο ίδιο επιθυμεί. Κατά τη δεκαετία του '80, υπήρχε μόνο σε περιοδικά μόδας όπως το GQ και στις τηλεοπτικές διαφημίσεις για τα τζιν Levi's αλλά πλέον βρίσκεται παντού και ιδιαίτερα σε στιλιζαρισμένα κομμωτήρια! Ο καλύτερος εκπρόσωπος αυτής της τάσης είναι ο αγαπημένος ποδοσφαιριστής των Άγγλων, David Beckham, που ποτέ δε δίστασε να δηλώσει πως κάνει μανικιούρ και πεντικιούρ και αλλάζει κούρεμα και χρώμα μαλλιών κάθε τρεις και λίγο. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι Brad Pitt, Orlando Bloom, και Mark Walbherg.

RETRO
Η μυρωδιά της βαρβατίλας μπορεί να μην είναι πλέον της μόδας, ωστόσο υπάρχουν ακόμη κάποιοι άνδρες που πατούν δυνατά πάνω στο παραδοσιακό πρότυπο. Ο retro τύπος είναι το σύγχρονο αγόρι που αρέσκεται να μην ξυρίζεται, που βαριέται να πηγαίνει για ψώνια, που συναναστρέφεται τους φίλους του σε γήπεδα μπάσκετ και σε μπυραρίες, που δεν ξέρει (και δε θέλει να μάθει) μάρκες από καλλυντικά, ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ κ.α, που βλέπει αγώνες στην τηλεόραση με ένα κομμάτι πίτσα και μια παγωμένη μπύρα στο χέρι. Ο τύπος αυτός είναι είδος προς εξαφάνιση, γι' αυτό και όλες οι γυναίκες τον κυνηγούν με το φακό! Ξέρει να φλερτάρει, να κυνηγάει το «θήραμά» του και να είναι όσο brutal όσο πρέπει. Για τα μαλλιά του προτιμάει να επισκέπτεται τον κουρέα του, τον οποίο γνωρίζει χρόνια και είναι πιθανώς κολλητοί φίλοι. Αν και δεν του αρέσει να του πειράζουν ιδιαίτερα τα μαλλιά, αφήνεται μια στις τόσες στο ίδιο κούρεμα το οποίο έχει συνηθίσει, μιας και οι αλλαγές στο μήκος (για να μη μιλήσουμε καλύτερα για βαφή) είναι κάτι που τον ενοχλεί και του δημιουργεί ένα περίεργο αίσθημα θηλυπρέπειας. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι Russell Crowe, William Dafoe, Mickey Rourke, John Travolta, George Clooney.

URBAN
Η κατηγορία των ανδρών που ισορροπεί ανάμεσα στις δύο παραπάνω. Ο urban τύπος είναι έξυπνος, χαριτωμένος, με μπόλικο χιούμορ. Είναι φίλος των γυναικών, ιδανική παρέα αλλά και καλός οικογενειάρχης! Το urban αρσενικό επιλέγει να περιποιηθεί τα μαλλιά του είτε στα κουρεία είτε στα κομμωτήρια, ανάλογα με τη διάθεσή και το χρόνο του. Του αρέσουν οι κρέμες και το μανικιούρ, αλλά δεν τον απασχολούν με τρόπο που να του γίνονται έμμονη ιδέα στην καθημερινότητά του. Ο urban δεν έχει κόμπλεξ, ούτε σύνδρομα με την εμφάνισή του, του αρέσει το ατημέλητο ύφος αλλά κάποιες φορές θέλει να είναι ντυμένος στην τρίχα με το πιο ακριβό και trendy κοστούμι. Δεν είναι «κολλημένος» με το στιλ του, αλλά του αρέσει να είναι εκλεπτυσμένος στη νοοτροπία και τη στάση ζωής του. Νιώθει χαλαρός και ελεύθερος να εκφράσει και τη γυναικεία και την ανδρική του φύση δίχως να τις καταπιέζει. Ένας αγώνας ποδοσφαίρου και μια συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις μπορούν εύκολα να συνδυαστούν με shopping και spa θεραπείες. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι Matthew Perry, Jim Carrey, Robin Williams, Adam Sandler, Bill Murray.