Είμαστε στο πλευρό σου: Οι 5 μεγαλύτεροι εφιάλτες των γυναικών, όταν εμφανίζονται με μαγιό

Γωγώ Φούντα
Είμαστε στο πλευρό σου: Οι 5 μεγαλύτεροι εφιάλτες των γυναικών, όταν εμφανίζονται με μαγιό

Είναι δικοί σου, είναι και δικοί μας

Εντάξει τα έχουμε πει αμέτρητες φορές αλλά επειδή επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως λέμε να το πούμε ακόμη μία φορά: Μπορεί το καλοκαίρι να θεωρείται η πιο ανέμελη, όμορφη και αγαπημένη εποχή, αλλά για εμάς τα κορίτσια, είναι ο εφιάλτης καμουφλαρισμένος με ήλιο, θάλασσα και παγωτά! Γιατί το λέμε αυτό; Διότι δεν υπάρχει γυναίκα εκεί έξω, εκτός βέβαια κι αν είναι αγγελάκι της Victoria's Secret, που να μην έχει άγχος και ανασφάλεια για το σώμα της και το πώς θα δείχνει με μαγιό γενικότερα! Από το πιο απλό, μέχρι το πιο τραβηγμένο και κουλό, σας ενημερώνουμε ότι δεν είστε οι μόνες εκεί έξω που σκέφτεστε έτσι, και πως τελικά ούτε τρελές είστε ούτε και κομπλεξικές, όπως σας τονίζει κάθε τόσο η μανούλα σας! Εμείς λοιπόν, συγκεντρώσαμε τις μεγαλύτερες γυναικείες ανησυχίες, σχετικά με το σώμα και το μαγιό, έτσι για να δώσουμε κουράγιο η μία στην άλλη!

1. Φυσικά η κυτταρίτιδα: Είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των γυναικών και σόρυ δεν υπερβάλουμε καθόλου! Με λίγα λόγια, κάθε γυναίκα θα ήταν πρόθυμη να κάνει κάτι εντελώς τρελό, όπως να κρεμαστεί από γκρεμό με το ένα χέρι ενώ της γαργαλούν την μασχάλη αν κάποια ανώτερη δύναμη της υποσχόταν ότι θα της εξαφανίσει διά παντός την κυτταρίτιδα! Και η αλήθεια είναι ότι έχουμε πολλή πλάκα, όταν σηκωνόμαστε από την ασφάλεια της ξαπλώστρας, για να βουτήξουμε, διασχίζοντας απόσταση όχι μεγαλύτερη του ενός μέτρου, βάζοντας τα χεράκια και καλά ανέμελα στα οπίσθια, μπας και κρύψουμε τίποτα! Το κάνετε κι εσείς ε; Ε σταματήστε γιατί τραβάτε περισσότερο την προσοχή έτσι!

2. Η... τριχοφυία που ξέφυγε: Ξέρεις τι είναι να έχεις σηκωθεί από τα χαράματα για να ξυρίσεις στην εντέλεια όλο το κορμί, να έχεις ιδρώσει πάνω από τις τρίχες και τα ξυραφάκια, μετά από κανά μισάωρο, στην καλύτερη, να θεωρείς ότι όλα είναι τέλεια, και τελικά, στο φως του ήλιου να συνειδητοποιείς ότι σου έχουν ξεφύγει καίρια σημεία, τα οποία κάνουν μπαμ; Είναι εκείνη η στιγμή, που νιώθεις ποταπή, βρωμιάρα, και ακόμα χειρότερα, αν εντοπίσουν τις προβληματικές περιοχές τα αγόρια της παρέας, είναι ικανά να σε κάνουν το λιγότερο ρόμπα! Μη στενοχωριέσαι όμως. Όλες το έχουμε πάθει! Έχε καλού κακού ένα ξυραφάκι στην τσάντα σου όπως κάνουμε οι περισσότερες και όλα ok!

3. Το... κακό σπυρί οπουδήποτε: Και εντάξει να έχεις ξυριστεί και να μην υπάρχει ίχνος τρίχας πάνω σου. Όταν όμως συνειδητοποιείς ότι το αποτέλεσμα του ξυρίσματός σου, δεν είναι δέρμα απαλό σαν μωρού, αλλά μία αηδιαστική επιδερμίδα γεμάτη κόκκινα και λευκά σπυριά, ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες, είναι η ώρα που καταρρέεις και θέλεις να σπάσεις πράγματα (προς θεού όχι τα σπυριά)! Όλες το έχουμε πάθει, και όλες το παθαίνουμε, και αρκεί να ρίξεις μια ματιά γύρω σου, στη διπλανή ξαπλώστρα εννοούμε, για να συνειδητοποιήσεις, ότι είναι ελάχιστες οι γυναίκες που κάνουν αποτρίχωση με λέιζερ ή με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο, που απαιτεί χρόνο και χρήμα! Αν τελοσπάντων νιώθεις τόσο άσχημα, βάλε τοπικά λίγο κονσίλερ ή make up, τουλάχιστον για να μην τα βλέπεις και σου σπάνε τα νεύρα!

4. To μπούτι που πάει βόλτα: Σόρυ αλλά δε σου φταίει κανένας που όλο το χειμώνα αντί να κάνεις έστω λίγο τρέξιμο, άραζες στον καναπέ και έτρωγες τα πάντα! Ναι τώρα που ήρθε η ώρα να βγεις στην παραλία, το μπουτάκι σου πάει πέρα δώθε, από τη χαλάρωση και την έλλειψη άσκησης! Νιώθεις άσχημα; Καλά κάνεις γιατί όλες νιώθουμε, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σε σώσει στην προκειμένη! Ή λοιπόν αγνοείς το... ζελέ που έχεις από την μέση και κάτω, οι υπόλοιποι λογικά θα το κάνουν, ή στην εσχάτη των περιπτώσεων, πάρε ένα πιο παχύρευστο προιόν μαυρίσματος, αφού φυσικά έχεις απλώσει το κανονικό σου αντηλιακό από κάτω, και καμουφλάρισε τη χαλάρωση με αυτό. Τα συγκεκριμένα προιόντα, εκτός του ότι χρωματίζουν το δέρμα, το δείχνουν και πιο σφιχτό!

5. Εκείνες οι φλεβίτσες της γιαγιάς: Και καλά αν κάνεις επάγγελμα που απαιτεί ορθοστασία, αν όχι για ποιο λόγο τα πόδια σου να είναι γεμάτα ευρυαγγείες; Κι όμως κορίτσια, το δέρμα μας, όπως έχετε αντιληφθεί, είναι πολύ πιο ιδιαίτερο από των αντρών, με αποτέλεσμα λίγο να το αγνοήσουμε, να μας τιμωρεί! Ακόμα χειρότερα δε, αν είστε από εκείνες που διαθέτετε γενικότερα λεπτό δέρμα, με αποτέλεσμα οι φλέβες και τα αγγεία σας να είναι εμφανή μέχρι και στο πρόσωπο! Υπάρχουν χειρουργικές επεμβάσεις γι' αυτά, αλλά αν το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό, νομίζουμε ότι δεν υπάρχει λόγος να μπείτε στη διαδικασία αυτή! Εξάλλου, μετά τη δεύτερη ηλιοθεραπεία, θα γίνουν σχεδόν αόρατα!

Διαβάστε ακόμη:

Ο ήρωας της ημέρας: Ο οδηγός λεωφορείου που θα... ερωτευτείτε!

Ουπς! 13 πράγματα που σου έμαθε η ζωή με τον δύσκολο τρόπο