Rachel Louise Carson: Η γυναίκα που τιμά σήμερα η Google άλλαξε για πάντα το περιβάλλον

Rachel Louise Carson: Η γυναίκα που τιμά σήμερα η Google άλλαξε για πάντα το περιβάλλον

Το σημερινό google doodle εκτός από πανέμορφο κρύβει και μια σημαντική ιστορία από πίσω του.

Στις 27 Μαΐου του 1907, στο Springdale της Pennsylvania των ΗΠΑ, γεννήθηκε ένα κορίτσι που έμελλε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την φύση και να συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του παγκόσμιου περιβαλλοντικού κινήματος.

Rachel-Louiz-Carson

Αυτή δεν ήταν άλλη από την Rachel Louise Carson, την οποία και η Google τιμά σήμερα, 107 χρόνια μετά τη γέννησή της, αφιερώνοντάς της ένα σχεδόν λυρικό doodle στην κεντρική σελίδα της. Η Carson ξεκίνησε ως θαλάσσια βιολόγος και στην πορεία εξελίχθηκε σε συγγραφέα πλήρους απασχόλησης, με τα best seller της «Η Θάλασσα γύρω μας», «The Edge of the Sea» και «Under The Sea Wind» να κάνουν γνωστή στον κόσμο την χαρισματική γραφή της και να τον μορφώνουν σχετικά με τη ζωή στον Ωκεανό.

1961-w-spec-jar-250

Η Carson όμως δεν έμεινε εκεί, καθώς στα τέλη των 50s αποφάσισε να ασχοληθεί με το περιβαλλοντικό ζήτημα και πιο συγκεκριμένα με τα συνθετικά εντομοκτόνα τα οποία πίστευε πως συσσωρεύονται στην τροφική αλυσίδα και βλάπτουν ανεπανόρθωτα τον ανθρώπινο οργανισμό. Κάτι που απέδειξε στο βιβλίο της «Silent Spring» που κυκλοφόρησε το 1962 και το οποίο ήταν η αφορμή για να αλλάξει η εθνική πολιτική της Αμερικής για την χρήση των εντομοκτόνων και στην πορεία να δημιουργηθεί η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ.

Η Rachel Louise Carson πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 56 ετών στο Maryland.

Rachel-Louise-Carson1