Το αρχαιότερο γκράφιτι βρέθηκε στην Αστυπάλαια και δεν θα πιστεύετε τι είναι

Το αρχαιότερο γκράφιτι βρέθηκε στην Αστυπάλαια και δεν θα πιστεύετε τι είναι

Η αρχαία Ελλάδα τελικά είχε κατακτήσει όλες τις μορφές τέχνης

H Αστυπάλαια είναι ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά νησιά της χώρας μας, το οποίο βέβαια, εκτός από όμορφα τοπία και υπέροχα πεντακάθαρα νερά, τώρα πια είναι διάσημο και για κάτι ακόμα, μιας και εκεί βρέθηκε το αρχαιότερο ερωτικό γκράφιτι!

Συγκεκριμένα τα φαλλικά αυτά σύμβολα βρέθηκαν σε βράχο στο Βαθύ της Αστυπάλαιας, από τον Έλληνα καθηγητή στο Πρίνστον, Ανδρέα Βλαχόπουλο, ο οποίος ειδικεύεται στην προιστορική αρχαιολογία και κάνει ανασκαφές στο νησί τα τελευταία 4 χρόνια.

692335 url 1

Σύμφωνα λοιπόν με τον καθηγητή, τα σύμβολα αυτά χρονολογούνται από τον 5ο-6ο αιώνα π.Χ ενώ σύμφωνα με τον καθηγητή δεν περιγράφουν απλά μία σεξουαλική επιθυμία αλλά την ίδια την ερωτική πράξη. «Είναι αυτό που θα αποκαλούσα θριαμβευτικές επιγραφές. Μια από αυτές αναφέρει: Ο Nικασίτιμος συνουσιαζόταν με τον Τιμίονα (Νικασίτιμος οἶφε Τιμίονα). Στην αρχαία Ελλάδα, η σεξουαλική επιθυμία ανάμεσα σε δυο άνδρες, δεν ήταν ταμπού» αναφέρει ο δρ. Βλαχόπουλος και συνεχίζει: «Το γκράφιτι δεν είναι απλά το πιο πρώιμο που έχει εντοπιστεί. Αλλά χρησιμοποιώντας το ρήμα σε εξακολουθητικό παρελθοντικό χρόνο, ξεκάθαρα λέει ότι αυτοί οι δυο άνδρες έκαναν έρωτα για μεγάλη περίοδο, δίνοντας έμφαση στην ερωτική πράξη με ένα τρόπο που είναι ασυνήθιστος στην ερωτική τέχνη».

Αξίζει να αναφερθεί ότι το μέρος στο οποίο βρέθηκαν τα σύμβολα αυτά, ήταν φρουραρχείο στρατιωτών, κάτι που σύμφωνα με τους ερευνητές εξηγεί πολλά για την παιδεία των Ελλήνων εκείνη την περίοδο αλλά και την ιδιωτική τους ζωή.

Διαβάστε ακόμη:

Μήπως έχετε πρόβλημα με το αλκοόλ; Απαντήστε σε 2 απλές ερωτήσεις και θα μάθετε

7 λόγοι για να δίνεις... φιλιά πιο συχνά