Ηλιοθεραπεία όπως ηρωίνη: Θα ρισκάρατε τον καρκίνο για να ικανοποιήσετε έναν εθισμό;

Γωγώ Φούντα
Ηλιοθεραπεία όπως ηρωίνη: Θα ρισκάρατε τον καρκίνο για να ικανοποιήσετε έναν εθισμό;

Mία νέα έρευνα υπόσχεται να σας ταρακουνήσει

Το καλοκαίρι είναι τόσο όμορφο, ξένοιαστο και καυτό, που το μόνο σίγουρο είναι ότι όλες θα θέλαμε να διαρκεί κομματάκι περισσότερο. Θα μας πείτε, τι να το κάνεις όταν έξω έχει 40 βαθμούς κι εσύ είσαι σε ένα γραφείο και δουλεύεις. Κι όμως υπάρχουν και τα σωτήρια Σαββατοκύριακα τα οποία προσφέρονται για μικρές αποδράσεις, έτσι ώστε να μπορούμε να επιστρέφουμε τη Δευτέρα στη δουλειά, και να λαμβάνουμε σχόλια θαυμασμού για το... μαύρισμά μας.

Ας είμαστε ειλικρινείς κορίτσια, η βασικότερη και μεγαλύτερη αγάπη μας το καλοκαίρι, είναι το μαύρισμα! Ναι ναι, όταν το δερματάκι αρχίζει να παίρνει το χαρακτηριστικό μπρονζέ χρώμα του και τα μαγουλάκια να γίνονται πιο ροδαλά, τότε για κάποιο περίεργο λόγο, ή τουλάχιστον έτσι πιστεύαμε μέχρι σήμερα, αρχίζουμε να νιώθουμε κυριολεκτικά θεές!

Κι όμως, υπάρχει επιστημονική εξήγηση γι' αυτό, καθώς έπειτα από μία έρευνα που έγινε, με αφορμή την μαρτυρία της Kay Mulvey, οι επιστήμονες κατέληξαν στο ότι η ηλιοθεραπεία είναι... εθιστική. Η κυρία αυτή λοιπόν, αποφάσισε να μιλήσει για την εμμονή της η οποία δεν είναι άλλη από το μαύρισμα. Παρά το γεγονός ότι γνωρίζει απ'εξω κι ανακατωτά τους κινδύνους του χόμπι αυτού, και παρόλο που έχει πάθει αμέτητες φορές εγκαύματα και ηλίαση, από τα 16 της που ξεκίνησε τις εντατικές ηλιοθεραπείες, υποστηρίζει, ότι το να είναι μαυρισμένη είναι αυτό που της δίνει την μεγαλύτερη χαρά στον κόσμο.

article-2686782-1F476DBC00000578-577 634x469

Η οικογένεια και οι φίλοι της φυσικά, όλα αυτά τα χρόνια έχουν κάνει αμέτρητες προσπάθειες να την μεταπείσουν και να της βάλουν μυαλό, αλλά όπως λέει και η ίδια, το αίσθημα να είναι κάτω από τον ήλιο και να τσουρουφλίζεται δεν συγκρίνεται με τίποτα. Παρόλα αυτά βέβαια, κάποια στιγμή προσπάθησε να κάνει μία μικρή αποτοξίνωση, αλλά δεν μπόρεσε να κρατηθεί μακριά από τον ήλιο για παραπάνω από μία εβδομάδα. Εκτός όλων των άλλων, δοκίμασε και ένα ειδικό σπρέι αυτομαρίσμαυτος, και αφού λέρωσε τον καναπέ μιας φίλης της, αποφάσισε να... ξαναβγεί στον ήλιο!

Όπως όμως υποστηρίζει και η ίδια, δεν πίνει, δεν καπνίζει και τρώει πολύ υγιεινά. Οπότε της επιτρέπεται αυτή η μικρή παρασπονδία όσο επικίνδυνη κι αν είναι! Βέβαια, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το μαύρισμα, και η εμμονή με το ηλιοκαμένο δέρμα, είναι εθιστική, μιας και προκαλεί ακριβώς τα ίδια συμπτώματα με αυτά που προκαλεί η ηρωίνη! Συγκεκριμένα, η έκθεση στον ήλιο, ευθύνεται για την παραγωγή ενδορφινών, οι οποίες είναι οι ορμόνες της χαράς και της ευτυχίας, ακριβώς αυτά που προκαλούν και τα οπιούχα!

Τώρα εμείς τι να πούμε: Εφόσον η επιστήμη μίλησε, εμείς σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Από την άλλη βέβαια, θα ρισκάρατε να πάθετε καρκίνο του δέρματος μόνο και μόνο για να μαυρίσετε;

Διαβάστε ακόμη:

Ο έρωτας είναι όντως τυφλός; Οι Βρετανοί βάζουν σακούλες στο κεφάλι για να το αποδείξουν

Ο Apollo είναι ο πιο εξαντλημένος και αστείος σκυλάκος του διαδικτύου (video)