Κοίτα μας και λίγο! Πως θα καταλάβεις ότι είσαι κολλημένη με το Instagram

Κοίτα μας και λίγο! Πως θα καταλάβεις ότι είσαι κολλημένη με το Instagram

Αν δεν είσαι η Kim Kardashian δεν έχεις καλό λόγο να βγάζεις δεκάδες selfie στο λεπτό!

Μήπως λες τις λέξεις selfie, duck face, timeline, τις λες ποιο συχνά από το καλημέρα, καλησπέρα, τί κάνεις; Αν η απάντηση στην ερωτήση αυτή, αλλά και στις επόμενες τρεις που ακολουθούν είναι "ναι" τότε είσαι σοβαρά εθισμένη στο social media, Ιnstagram... Kαι καταλαβαίνουμε τις celebrities που το δουλεύουν ως εργαλείο προβολής, αλλά εσύ γιατί;

Δημοσιεύεις φωτογραφίες από τις δουλειές που πρέπει να κάνεις αλλά τελικά δεν τις κάνεις; Σκέψου ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που έκανες το πρωί της Δευτέρα όταν πήγες στη δουλειά σου. Έκατσες στο γραφείο σου και ξεκίνησες να τελειώνεις τις υποχρεώσεις που είχες ή έβγαλες φωτογραφία τον πάκο με τα χαρτιά που υπάρχουν στο γραφείο σου και έγραψες κάτω από τη φωτογραφία κάτι κοινότυπο όπως #ΚλασικήΔευτέρα; Οι ειδικοί επισημαίνουν πως όλοι έχουν παρόμοιες υποχρεώσεις και είναι πολύ πιο έξυπνο να τελειώνεις τις δουλειές σου από το να διαμαρτύρεσαι για αυτό στο Instagram και να μετράς τα "like".

Kοιτάς συνεχώς τις δημοσιεύσεις των φίλων σου αντί να βγεις έξω και να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν;
Είναι διαφορετικό το να κάθεσαι σπίτι σου και να τσεκάρεις το Instagram τη στιγμή που περιμένεις τη μαμά σου να σε πάρει τηλέφωνο και άλλο να ξεχνάς να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν επειδή ξεχάστηκες από την κατασκοπεία στο Instagram. Είναι καλοκαίρι και έξω υπάρχει ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Αν προτιμάς να το βλέπεις από τους λογαριασμούς των φίλων σου αντί να βγεις έξω να το απολάυσεις όπως πρέπει τότε υπάρχει εθισμός. Το να βλέπεις τη ζωή μέσα από μια μικρή οθόνη δεν είναι το ίδιο διασκεδαστικό με το να ζεις τη ζωή.

Όταν είσαι έξω μετράς τις ώρες μέχρι να πας σπίτι για να δημοσιεύσεις τις φωτογραφίες που έβγαλες;
Αν είσαι έξω με κόσμο και σκέφτεσαι συνεχώς τι θες να φωτογραφίσεις και δεν βλέπεις την ώρα να αφήσεις τους φίλους σου για να πας σπίτι σου και να επεξεργαστείς τις φωτογραφίες τότε πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω, να πάρεις μια ανάσα και να δεις ότι κάτι σου συμβαίνει. Η απομόνωση δεν είναι κάτι που πρέπει να προσδοκάς όπως και το να ζεις περισσότερο τη διαδικτυακή ζωή περισσότερο από την πραγματική.

Διαβάστε ακόμη:

Η selfie που ενέπνευσε χιλιάδες ασθενείς της νόσου του Chrohn να δείξουν τις σακούλες τους