Οι μακάβριες εικόνες από το Boeing και το απαράδεκτο ρεπορτάζ δημοσιογράφου (video)

Οι μακάβριες εικόνες από το Boeing και το απαράδεκτο ρεπορτάζ δημοσιογράφου (video)

Μια συγνώμη είναι αρκετή;

Ο Colin Brazier, δημοσιογράφος- παρουσιαστής του Sky News βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο μέρος που έπεσε το μοιραίο Boeing της Malaysia Airlines στην Ουκρανία για να καταγράψει την τραγωδία.

Ως εδώ όλα καλά. Πρόκειται για μια τραγική είδηση που έκανε το γύρο του κόσμου. Για ρεπορτάζ που θέλει γερά στομάχια καθώς οι εικόνες με τις οποίες θα έρθει κάποιος αντιμέτωπος είναι μακάβριες και ανατριχιαστικές. Πτώματα και κομμάτια του αεροπλάνου βρίσκονταν παντού και 295 ψυχές έφυγαν από τη ζωή τόσο ξαφνικά και άδικα.

Τέτοια ρεπορτάζ είναι δύσκολα. Τις πρώτες μέρες οι πληροφορίες που έχεις να δώσεις από τον τόπο πολλές σιγά- σιγά όμως καθώς περνούν οι μέρες, αν και το ενδιαφέρον του κοινού είναι μεγάλο, τα πράγματα κάπως καταλαγιάζουν και η ενημέρωση αρχίζει και φθίνει.

Στην προσπάθειά του ο παρουσιαστής του Sky News να μεταφέρει το κλίμα και το ρεπορτάζ από το σημείο θεώρησε σωστό να δείξει στο τηλεοπτικό κοινό το περιεχόμενο μιας βαλίτσας ενός κοριτσιού. Ενός κοριτσιού που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας φρικτής συντριβής που όμως η οδοντόβουρτσά του, το παγούρι και τα αντικείμενά του ήταν άθικτα.

Η εικόνα σε παγώνει. Όπως πάγωσε τους τηλεθεατές αλλά και άλλους δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν εκείνη την ώρα το συγκεκριμένο τηλεοπτικό δίκτυο. Τι κι αν λίγο αργότερα είπε ο Colin Brazier "Νομίζω δεν θα έπρεπε να το κάνουμε αυτό;" Τι κι αν (σ.σ προς τιμήν τους) το Sky News ζήτησε συγνώμη;

Αυτά δεν πρέπει να γίνονται. Τι έχει να μας προσφέρει το ροζ παγουράκι ενός κοριτσιού που μπορεί να πήγαινε διακοπές; Γιατί να δούμε την οδοντόβουρτσά του; 'Όλο αυτό προκαλεί μόνο θλίψη! Γιατί, οκ, οι δημοσιογράφοι κάλυψαν μια είδηση, οι συγγενείς όμως θα ζουν για μια ζωή με τον πόνο της απώλειας.